Quatre detinguts per cultivar marihuana en soterranis d'una finca del Baix Empordà
L'entrada del búnquer trobat al mig d'un camp de la finca
Fonteta, Baix Empordà

Quatre detinguts per cultivar marihuana en soterranis d'una finca del Baix Empordà

Un dels soterranis estava amagat en una masia, l'altre al mig d'un camp i, el tercer, darrere el doble fons d'un armari

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra de la Bisbal d'Empordà han detingut 4 persones al poble de Fonteta, al Baix Empordà, després de descobrir que en una masia tenien 3 estances ocultes per a la producció de plantes de marihuana. Una estava amagada en un búnquer soterrat al mig d'un camp, l'altra en un soterrani a l'interior d'una masia i, la tercera, darrere el doble fons d'un armari.

 

 

Els detinguts són tres homes, de 26, 36 i 64 anys, i una dona de 33, veïns de la Bisbal d'Empordà i Forallac, a qui s'acusa d'un delicte contra la salut pública. A tres d'ells també se'ls acusa de defraudar el subministrament elèctric i, a dos d'ells, també de tinença il·lícita d'armes.

Cultiu hidropònic de marihuana trobat en un dels soterranis de la finca de Fonteta (Mossos d'Esquadra)

Els mossos investigaven des de principis de novembre una possible plantació de marihuana en una finca situada al poble de Fonteta. Ho sospitaven per la forta olor que hi havia a la zona i pel consum elèctric detectat per la companyia.

A la finca, de 14.000 metres quadrats, hi ha una masia, hivernacles, coberts agrícoles, porxos i garatges. Hi van entrar per escorcollar-ho tot dijous passat, dia 12, i, per sorpresa, es van trobar camuflat en un armari un muntacàrregues que baixava a un soterrani. Allà hi havia 300 plantes de marihuana en un cultiu hidropònic, tres armes i munició, prop de 10.000 euros en efectiu i, en una caixa forta, 49 caixes de productes de dopatge prohibits, la majoria anabolitzants per a persones que fan culturisme.

Armes, diners i substàncies intervingudes en l'escorcoll de la finca de Fonteta (Mossos d'Esquadra)

Però a 50 metres de la casa hi van trobar, al mig d'un camp, un segon soterrani ocult, també amb un muntacàrregues per baixar-hi, amb dues estances preparades per al cultiu hidropònic d'un miler de plantes més.

La descoberta no va acabar aquí.

A la casa pairal, on suposadament hi feien obres de rehabilitació, hi van trobar, en un armari amb un doble fons, una porta que portava a un tercer búnquer. En aquest cau hi tenien tot el material i aparells per fer créixer els cultius. També hi van trobar una doble connexió desviada del comptador principal que no registrava ni facturava el consum elèctric.

Accés a un dels soterranis amb un muntacàrregues (Mossos d'Esquadra)

Laa droga intervinguda s'ha valorat en 60.000 euros. Els detinguts, només un dels quals té antecedents, van passar a disposició judicial dos dies més tard. El jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.
 

Un passadís a l'interior del búnquer subterrani per al cultiu hidropònic de marihuana (Mossos d'Esquadra)

 

Desarticulat un grup criminal al Tarragonès 

En una altra operació contra el narcotràfic, els Mossos d'Esquadra donen per desarticulat un grup criminal al Tarragonès dedicat al cultiu interior de marihuana després de detenir deu persones i comissar 1.540 plantes.

Aquest dimarts van detenir el líder de la banda a Salou, cinc persones del nucli principal del grup en dues naus dels polígons Alba de Vila-seca i Riu Clar de Tarragona i dues persones a Tarragona i Salou que s'ocupaven de la logística.

Aquest dimecres s'han detingut dos homes més a Sabadell. Els detinguts tenen entre 20 i 52 anys i són de nacionalitat albanesa i espanyola, veïns de Salou, Reus, el Vendrell, Sabadell i quatre amb domicili desconegut i se'ls acusa de delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i frau de fluid elèctric.
            
Al domicili de Salou els mossos van detenir el líder de la banda, un home de 43 anys, i també es van intervenir 1.500 euros en efectiu, roba de primeres marques valorada en més de 10.000 euros, un detector de sistemes de geolocalització i microcàmeres, cinc telèfons mòbils i documentació pendent d'estudi i anàlisi.

Plantes intervingudes en l'operació al Tarragonès (Mossos d'Esquadra)
Plantes intervingudes en l'operació al Tarragonès (Mossos d'Esquadra)

En l'entrada a les dues naus es van intervenir quasi dues tones de marihuana amb un pes brut de 1.800 quilos.

A part de les plantes es van comissar cinc quilograms de cabdells secs, terminals mòbils i tots els elements necessaris per al cultiu "indoor" altament professionalitzat.

Els mossos assenyalen "un fet diferencial" d'aquest operatiu respecte d'altres investigacions contra grups especialitzats en el cultiu de marihuana. I és que en les dues entrades a les naus dels polígons investigats, els agents hi van localitzar un tipus de planta poc habitual.

 

 

Es tractava de plantacions formades per arbusts de dos i tres metres d'alçada i amb una producció de cabdells per planta inusual. Tenint en compte que la mitjana de plantes per làmpada és de 17, en aquest cas hi havia 4 plantes per focus i l'amperatge era l'utilitzat per plantacions de més de 3.000 plantes.

Tot i que el grup criminal es dóna per desarticulat, no es descarten noves detencions.
          

 

ARXIVAT A:
DroguesMossos d'EsquadraMarihuanaPolicial
Anar al contingut