Un dels detinguts entrant en el vehicle de la Guàrdia Civil
Un dels detinguts entrant en el vehicle de la Guàrdia Civil

Quatre detinguts pel crim del regidor de Llanes, que no va tenir motivació política

Els investigadors creuen que el crim de Javier Ardines va tenir un mòbil sentimental i el van cometre uns sicaris

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut a Biscaia tres homes en relació amb l'assassinat de Javier Ardines, regidor d'Esquerra Unida de la població asturiana de Llanes, l'estiu passat. Les autoritats espanyoles han reclamat l'extradició d'un quart arrestat a Suïssa.

Els investigadors consideren que la hipòtesi més probable del crim és el mòbil sentimental. Un amic de la víctima hauria encarregat la mort del regidor perquè mantenia una relació sentimental amb la seva dona.

Segons fonts de la UCO, la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, s'han descartat raons polítiques o cap qüestió vinculada a les drogues o altres delictes.

Els detinguts són els dos presumptes autors materials del crim, i dos presumptes inductors.

A més a més de les detencions, els agents han escorcollat quatre immobles a diferents punts de Biscaia, on residien tots els detinguts. 
 

Desplegament de la Guàrdia Civil a la casa on viu un dels arrestats

Javier Ardines, de 52 anys i l'únic regidor d'Esquerra Unida a Llanes, va morir el 16 d'agost de l'any passat a causa dels cops que va rebre al cap quan sortia de casa seva, a la parròquia de Belmonte de Pría. En van trobar el cos a uns 300 metres del seu domicili. En un primer moment, es va pensar que el regidor havia mort d'un infart, i que es va fer un cop al cap en caure.

L'edil, que ocupava la regidoria de Medi Rural i Platges, va ser coordinador general d'Esquerra Unida a Llanes durant dos mandats. A les últimes eleccions municipals, Esquerra Unida va obtenir un únic regidor i va optar per formar govern amb el PP per desallotjar del poder el PSOE.

La investigació sobre l'assassinat d'Ardines ha estat dirigida pel jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Llanes i les diligències continuen sota secret del sumari.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut