Quatre detinguts, dos a Figueres, acusats de pertànyer a Estat Islàmic

Es tracta de persones que, suposadament, es dedicaven sobretot a la captació i la radicalització a través de la xarxa per cometre atemptats a Espanya

RedaccióActualitzat

Quatre persones han estat detingudes avui, a Espanya i el Marroc, acusades de pertànyer a l'organització jihadista Estat Islàmic.

Dues detencions s'han fet a Catalunya, a Figueres (Alt Empordà), i les altres a Parla (Madrid) i Tànger. S'han fet simultàniament i també s'han practicat registres en diversos domicilis.

Segons el Ministeri de l'Interior, els quatre detinguts eren persones clau en la difusió de continguts islamistes radicals i la incitació a cometre atemptats a Espanya.

 

Actuaven a través de les xarxes socials, on havien obert centenars de perfils mitjançant els quals es podia descarregar material violent. També s'apropiaven de perfils existents, que utilitzaven per difondre la seva causa.

Entre el material difós pels detinguts i detectat per la policia des del març del 2016 hi ha més de 400 publicacions, com ara manuals sobre l'elaboració d'explosius i l'apunyalament de civils.

El detingut a la ciutat marroquina de Tànger està considerat un terrorista perillós, i tenia ordre de cerca en diversos països. Seria un dels responsables de l'aparell propagandístic, i s'encarregava de recollir informació diàriament i d'elaborar dossiers per fomentar la radicalització.

 

A Figueres han detingut dos germans, de 30 i 31 anys, d'origen marroquí, que administraven una xarxa de comunicació per difondre la propaganda jihadista de manera viral a través d'internet. L'escorcoll del domicili d'aquestes dues persones ha durat 8 hores.

 

El quart detingut és un marroquí nacionalitzat espanyol, de 44 anys, que també es dedicava a captar i adoctrinar persones a través de la xarxa i en el seu entorn personal.

Aquesta operació de la Policia Nacional, que continua oberta, s'ha fet sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció número 2 de Madrid i la coordinació de l'Audiència Nacional.

 

Hi han col·laborat la Direcció General de Vigilància del Territori del Marroc, les brigades provincials de Guipúscoa i Barcelona i l'Europol, que ha desplaçat efectius sobre el terreny.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha informat d'aquesta operació conjunta entre la Policia Nacional i la Direcció General de Seguretat del Marroc a través de Twitter.

ARXIVAT A:
TerrorismeEstat IslàmicPolicial
Anar al contingut