Pla general de dos agents a una de les plantacions de marihuana a Pardines (Ripollès) en una imatge publicada el 20 de juliol del 2021. (Horitzontal)
Pla general de dos agents a una de les plantacions de marihuana a Pardines (Ripollès) en una imatge publicada el 20 de juliol del 2021. (Horitzontal)

Quatre detinguts a Pardines per tenir 5.335 plantes de marihuana en una zona boscosa

ACN Pardines.-Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes a Pardines (Ripolles), d'entre 19 i 34 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Gràcies a la col·laboració ciutadana, el 13 de juny el cos va tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana situada en una zona boscosa i de difícil accés coneguda com l'entorn de la Collada Verda de Pardines. Després d'unes primeres indagacions, es va constatar que algú havia desbrossat una zona de bosc per instal·lar-hi el cultiu, aprofitant un ecosistema i l'aigua del riu Sagadell per regar les plantacions. El cos va descobrir un total de 5.335 plantes en dues plantacions separades per un riu.

El 15 de juny al matí, agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI) van ser els primers en inspeccionar la zona. I és que les dues plantacions es trobaven en un indret boscós de difícil accés i no s'hi podia accedir amb vehicles motoritzats. Durant la inspecció, els agents van descobrir que les dues plantacions estaven separades per un torrent. A continuació, van detenir els quatre homes que s'encarregaven del manteniment de les plantes. Als detinguts, de nacionalitat albanesa, se'ls imputa un delicte contra la salut pública. En total, es van localitzar unes 5.000 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement, així com dos hivernacles per germinar les llavors, substrats i eines pel conreu. En el dispositiu també hi van participar efectius de la Unitat d'Investigació i la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Ripoll. Els detinguts van passar el 23 de juny a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll, el qual en va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.

Anar al contingut