Quatre defuncions més a la residència de Tremp pel brot de Covid que ha mort 53 persones
El brot afecta a gairebé el 100% de residents (ACN / Marta Lluvich)

Quatre defuncions més a la residència de Tremp pel brot de Covid que ha mort 53 persones

Salut va intervenir el centre i la Fiscalia de Lleida va obrir una investigació

RedaccióActualitzat

A la residència de gent gran Fiella, de Tremp, hi continuen morint avis pel brot de Covid que s'hi ha detectat. En les últimes hores, hi han mort quatre persones més i ja sumen 53 víctimes mortals.

Segons dades de Salut, s'ha passat de 49 a 53 defuncions des de l'inici del brot que afecta 81 residents i 42 treballadors positius amb el virus. Del total d'usuaris amb coronavirus, n'hi ha 12 que han estat traslladats a l'Hospital Comarcal del Pallars. Està previst que aquest dilluns es comencin a fer desaïllaments parcials d'usuaris de la residència.

Salut va intervenir el centre el 28 de novembre després de detectar una "situació descontrolada", acusació que el patronat de la residència va negar el cap de setmana passat a través d'un comunicat.

A més, la Fiscalia de Lleida va anunciar dimecres que obria una investigació per determinar si es van complir els protocols davant el brot de coronavirus que afecta el centre.

Un altre brot actiu és el de la Residència Mare Janer de Cervera, que afecta la meitat dels 53 interns i 5 treballadors. Els positius s'han aïllat en una zona de la residència, mentre la resta s'han confinat a les habitacions per impedir contagis.

També es treballa per controlar un altre brot a la residència de la Fundació Emma, a Sant Joan de la Abadesses, amb una desena de positius i una víctima mortal.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Residències gent gran
Anar al contingut