Barcelona

Quatre de cada cinc ciutadans de l'estat esmorzen a casa per estalviar

Una altra xifra que evidencia la crisi econòmica. Segons un estudi d'una marca de productes alimentaris, els esmorzars fora de casa s'han reduït en l'últim any. Durant el 2008, un 11% de ciutadans de l'estat prenia el primer àpat en una cafeteria. Ara només ho fa un 8%. En total, quatre de cada cinc persones esmorza cada dia a casa seva. Entre els motius que justifiquen aquesta decisió n'hi ha un de molt important: l'estalvi. De fet, la majoria de ciutadans han eliminat les pastes de l'esmorzar per reduir la despesa.

Actualitzat
El 85% dels espanyols esmorzen cada dia a casa seva, per estalviar. Aquesta xifra, extreta de l'estudi "Desayuno Flora", suposa quatre punts més que al 2008. La principal causa que podria explicar aquest canvi és la crisi econòmica que es viu actualment.

Els experts apunten que, mentre que fa un any l'11% dels ciutadans esmorzaven en un bar o cafeteria entre setmana, ara només ho fa un 8%. Les dades al cap de setmana són similars, ja que abans de la crisi un 7% sortia a esmorzar fora de casa, un percentatge que ara es queda en un 5%.

Curiosament, on menys sembla que ha afectat aquesta mesura és a Andalusia. Si bé és cert que el costum d'esmorzar fora també s'ha reduït quatre punts en l'últim anys, la xifra de persones que prenen el primer àpat en un cafeteria supera encara el 21%. És a dir, un de cada cinc ciutadans esmorza en un bar.

Menys pastes i brioixos

La contracció econòmica no es nota només en menjar fora sinó també en què es menja. El 2% dels enquestats han reconegut que han canviat els seus costums alimentaris fins al punt que han eliminat alguns productes dels seus esmorzars. Els més perjudicats són els productes de pastisseria amb un 42%, seguits de les galetes i l'embotit (21%) i de la fruita (20%).
Anar al contingut