"Savis de l'horta", de David Segarra
"Savis de l'horta", de David Segarra
Dissabte, 15 de desembre, a les 22.15, al 33

Quatre curts documentals a "El documental", al 33

"El documental" emet quatre curts documentals: "Luis & I", "Cucli", "Savis de l'horta" i "Terra de Muixeranga"

Actualitzat

"Luis & I" (dissabte, a les 22.40)

"Luis & I", de Roger Gómez i Dani Resines, explica una història d'amor entre un pallasso a punt de retirar-se i una jove secretària que deixa Liverpool per convertir-se en actriu a Itàlia. Pel camí, coneix un home bala i decideix quedar-se en un circ.

 

"Cucli" (dissabte, a les 23.00)
 

Des de la mort de la seva dona, en Ramon viu amb els seus pares, encara que en realitat es passa la majoria del temps viatjant al seu camió. Els viatges són llargs i solitaris fins que apareix una companya molt especial que ho canvia tot: la Cucli, un colom blanc. A poc a poc es va creant un vincle entre ells que els acabarà fent inseparables. Des de la senzilla quotidianitat compartida amb la Cucli, en Ramon inicia el camí cap a una profunda transformació personal, després d'haver perdut un ésser estimat. "Cucli" és un curt de Xavier Marrades.

 

"Savis de l'horta" (dissabte, a les 23.15)

Els dos últims documentals són de David Segarra. El primer, "Savis de l'horta", recupera les històries i experiències d'homes i dones llauradors de l'Horta de València. A través d'ells descobrim un món cultural, humà i geogràfic oblidat per la societat moderna. Històries que guarden un missatge universal, i molt actual, sobre l'experiència humana. El documental reflexiona sobre l'art de viure i d'estimar-se la vida.

 

"Terra de Muixeranga" (dissabte, a les 23.30)

En la voràgine de societat tecnològica, al sud de l'Europa occidental reneix un ritual ancestral: la muixeranga. De foscos orígens africans i àrabs, les torres i castells humans tenen el seu punt de partida modern a la població d'Algemesí. La muixeranga va estar a punt de desaparèixer sota el franquisme i la industrialització. Però la tradició ha sobreviscut entrellaçada en la festa de la Mare de Déu de la Salut. Les arrels paganes, jueves, islàmiques i cristianes es fonen i dansen sota el ritus catòlic. Una fe sincrètica, viva i mestissa. La muixeranga, feta de carn, resistència i memòria, reneix sense haver mort.

Anar al contingut