Mèxic

Quatre catalans desapareguts a Mèxic en bolcar la seva embarcació en un riu

Les autoritats mexicanes continuen les tasques de recerca dels quatre catalans, tres noies de Cassà de la Selva i un jove de Lleida, desapareguts des de dimecres a Mèxic després que l'embarcació amb què navegaven pel riu Tanchachín va bolcar. Dos companys seus de Barcelona i el patró de l'embarcació van aconseguir sortir de l'aigua pels seus propis mitjans. El patró de la llanxa, un mexicà, està detingut per desobeir les ordres de les autoritats que prohibien la navegació. La pràctica d'activitats al riu havia estat vedada per les fortes pluges dels últims dies. Desenes d'agents i voluntaris participen en el dispositiu de recerca.

Actualitzat
Una vuitantena d'agents policials i de Protecció Civil, i voluntaris, treballen en la recerca dels quatre joves desapareguts, un noi i tres noies d'entre 24 i 26 anys, dues de les quals són germanes. A la llanxa hi anaven dos joves més, que van poder nedar contra el corrent i arribar a la vora del riu agafant-se a branques. Finalment, tots quatre desapareguts són catalans, després que s'ha sabut que el jove que ara residia a Mallorca era nascut a Lleida.

Les autoritats mexicanes han confirmat que des de l'Oficina de Turisme se'ls va desaconsellar vivament fer el viatge a la famosa cascada de Tamul, de 105 metres d'alçada, com a conseqüència de les fortes pluges dels últims dies. Les condicions del riu, desbordat i amb corrents molt forts, van fer que les autoritats de l'estat de San Luis Potosí restringissin totalment la navegació als turistes.

Els joves, però, van llogar un barquer privat, ara detingut per desobeir la prohibició de navegar i per travessar el riu prop de la cascada.

El mal temps complica les tasques de rescat

Les tasques de recerca s'han reprès a primera hora d'aquest divendres, però a hores d'ara s'estan complicant per culpa de les fortes pluges i la crescuda del riu Tanchachín. Segons Protecció Civil, la força i el volum de l'aigua al riu mexicà estan dificultant el treball dels equips de rescat. A més, els efectius de salvament són pessimistes sobre la possibilitat de trobar amb vida els quatre joves i més d'un centenar d'autoritats i veïns de la zona n'estan buscant els cossos.

Espera tensa

El cas l'estan seguint atentament les autoritats consulars espanyoles al país nord-americà, que s'han desplaçat al lloc dels fets per atendre els dos accidentats i seguir de prop el dispositiu de recerca.

També a Cassà de la Selva estan pendents del parador dels desapareguts, tres dels quals són d'aquesta localitat. Es tracta de dues germanes, Neus i Núria Terrades, i la seva amiga Irene Carbó. La primera estudiava a la Universitat de Tampico i les altres dues haurien anat a Mèxic a visitar-la.

L'Ajuntament està oferint tot el suport possible als familiars de les desaparegudes, que, segons l'alcalde, Carles Casanova, "estan passant per un moment molt difícil".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut