Mataró

Quatre castells de gamma extra a Mataró a càrrec dels Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa

A Mataró s'hi han vist quatre castells de gamma extra, a càrrec dels Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, acompanyats dels amfitrions, els Capgrossos, que han fet la millor actuació de la temporada

RedaccióActualitzat

Diada castellera de gamma extra aquest diumenge al migdia a Mataró, al Maresme, a càrrec dels Castellers de Vilafranca i dels Minyons de Terrassa, les dues colles convidades aquest any a Les Santes, que han actuat al costat dels amfitrions, els Capgrossos.

En primera ronda, els Minyons de Terrassa han descarregat el primer gamma extra de la jornada, el 2 de 9 amb folre i les manilles.

 

Els Capgrossos han descarregat el 4 de 9 amb folre, el quart d'aquest any, i els de Vilafranca han descarregat el 3 de 9 amb folre, una construcció que han portat cada any a la festa major de Mataró.

Aquesta mateixa construcció, el 3 de 9 amb folre, l'han descarregat els Capgrossos, en segona ronda, un castell que se'ls resistia. És la primera vegada que l'aconsegueixen aquesta temporada i per les Santes no l'aconseguien fer des del 2010.

 

Els Minyons han triat el 4 de 9 amb folre, que es converteix en el número 100 de la colla. Els Verds han fet llenya en el primer intent de torre de 9 de la temporada., que ha cedit amb els dosos col·locats.

La tercera ronda s'ha tancat amb un 9 de 8 dels Minyons de Terrassa, en aquesta ocasió amb tres enxanetes. Aquesta construcció  ha culminat una excel·lent actuació dels de Terrassa. Era el tercer de la temporada per als Minyons. Els de Vilafranca, després de la caiguda dels dosos, han optat pel 4 de 9 amb folre. Els Capgrossos han tancat també una excel·lent diada descarregant el 4 de 8 amb l'agulla,

I els de Vilafranca, en la ronda de repetició, s'han tret l'espina de la caiguda de la torre descarregant un imponent 9 de 8 amb una única enxaneta.

La ronda de pilars ha mantingut el nivell de la jornada. Els Verds s'han atrevit amb el pilar de 8 amb folre i manilles, un altre gamma extra que ha servit per arrodonir l'actuació dels Castellers de Vilafranca.

 

La colla local dels Capgrossos han tancat amb el pilar de set amb folre. Els de Terrassa també l'han provat, però només l'han pogut carregar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut