La presó de Quatre Camins registra el brot de Covid més important de tota la pandèmia
Un dels mòduls del Centre Penitenciari Quatre Camins vist des de l'interior d'un dels patis (ACN)

Quatre Camins registra el brot de Covid més gran a les presons en tota la pandèmia

Centenars de reclusos i funcionaris han estat confinats després que es registrés un brot entre 82 interns

Redacció/Agències

La presó de Quatre Camins, al Vallès Oriental, ha registrat un brot amb 82 reclusos positius en Covid-19 en tres dels seus mòduls, que han estat aïllats durant catorze dies. És el brot més important en una presó catalana des que es va decretar l'inici de la pandèmia. S'estan fent proves PCR a tots els interns i al personal de la presó, sense que consti, de moment, cap cas entre els funcionaris.

Segons informa aquest dimarts, la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, els tres mòduls afectats per aquest brot de coronavirus són el 4, amb 80 reclusos positius, i els mòduls 5 i 8 amb un cas a cadascun d'ells. La Conselleria de Justícia comptabilitza unes 400 persones confinades entre tots els mòduls.

La població reclusa del mòdul 4, el més afectat per aquest brot, és de 176 persones, i ha estat aïllat durant catorze dies, és a dir, que els presos fan vida a les seves cel·les i no poden utilitzar els espais comuns d'aquest mòdul ni dels de la resta del centre penitenciari.

En els altres dos, els interns estan confinats dins del seu propi mòdul, de manera que no poden tenir contactes amb la resta dels presos.


En plena vacunació dels presos

Davant aquest brot, el Departament de Sanitat està fent les proves PCR a tots els interns dels tres mòduls afectats, així com als 300 funcionaris que estan en contacte amb aquests.

Fins al moment, el 70% dels funcionaris de presons ja han estat vacunats i dimecres passat, 24 de febrer, va començar la vacunació de la població reclusa.

El balanç actual a tots els centres penitenciaris catalans és de 125 interns positius i 576 donats d'alta, mentre que 62 funcionaris han donat positiu i 461 han estat donats d'alta.
 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
Anar al contingut