Tres dels agredits són tres membres de la companyia Eyas Dance Project Figueres (Es Mou/Mònica Quintana)

Quatre ballarins del festival Figueres Es Mou denuncien una agressió homòfoba

Asseguren que un grup de joves els va insultar diumenge pel carrer, en acabar l'actuació, i els va agredir amb cops de puny, empentes i cops de peu

Redacció/AgènciesActualitzat

Quatre ballarins professionals que havien participat en el festival de dansa i arts en moviment Figueres Es Mou denuncien que van rebre una agressió homòfoba aquest cap de setmana, quan tornaven a l'hotel després de l'actuació.

Tant l'organització del festival com l'Ajuntament han condemnat l'atac, que va passar diumenge a la nit, quan uns joves els van començar a increpar enmig de la Rambla, quan tornaven de sopar. 

Segons explica una de les víctimes, el coreògraf d'Eyas Dance Project Carlos Pérez González, els agressors els van reconèixer i els van atacar amb insults clarament homòfobs, puntades de peu i cops de puny. També els van amenaçar amb una navalla i van perseguir un altre noi que va intentar ajudar-los.

"Van reconèixer un company dient 'mireu el maricó que ha ballat' i van començar amb el 'maricó, maricó, maricó', així tota l'estona, fins que van començar amb les empentes. Vam aconseguir allunyar-nos-en una mica i van venir corrents i donant puntades de peu i cops de puny. Per sort, ens vam poder defensar, i com que érem uns quants, els vam poder parar. També va aparèixer una persona que ens va voler ajudar amb un patinet i en aquell moment van treure una navalla."

Dels quatre agredits, tres són de la companyia valenciana Eyas Dance Project (un ballarí, una ballarina i un coreògraf) i aquest dilluns han presentat denuncia a la Policia Nacional d'Alacant. L'altre és un ballarí del duet italià Ivona.

Un moment de l'actuació del duet italià Ivona al festival de Figueres (CCMA)

El festival s'ha posat a la seva disposició per al que necessitin, tal com ha explicat a TV3 Marià Llop, portaveu de Figueres Es Mou i la productora AGITART.

"Donem ple suport a les víctimes i als artistes i tenim tota l'estructura del festival al seu servei. A més, comptem amb el suport de tots els festivals d'arts de carrer de Catalunya i de l'estat espanyol de la xarxa A Cielo Abierto i seguirem apostant per treballar i visibilitzar totes les realitats i les perspetives de gènere Queer i LGTBI."

Des del festival s'ha mostrat "angoixats per l'increment d'agressions i delictes d'odi que s'estan produint al nostre país" i han fet una crida a aturar "aquesta xacra".

En aquest vídeo pots veure els seus testimonis:


L'Ajuntament promet actuar amb "la màxima contundència"

L'Ajuntament de Figueres també ha condemnat l'agressió homòfoba en un comunicat penjat a les xarxes socials, on afirmen que "fets com aquests són inadmissibles" i que actuaran amb la màxima contundència perquè no quedin impunes. "Atacs d'aquest tipus no es poden tolerar en una societat democràtica que defensa el dret de les persones a la lliure expressió de la pròpia sexualitat i identitat de gènere", han afegit.


També asseguren que han ofert suport i acompanyament als afectats a través del Servei d'Atenció Integral (SIAD).

El festival de dansa i arts en moviment Figueres Es Mou, que aquest cap de setmana ha celebrat la novena edició, ha portat una quinzena d'espectacles als carrers i places de la capital de l'Empordà.

Entre els qui hi van actuar diumenge hi havia els valencians Eyas Dance Project, amb la coreografia "Júpiter + Jaguar", i el duo italià Ivona, amb l'espectacle "Manbuhsa'".

 

ARXIVAT A:
HomofòbiaLGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut