Madrid

Quatre aturats creen la xarxa social espanyola Parobook

Els aturats tenen una pila de raons per estar amoïnats, però també en tenen almenys una per mirar la seva situació d'una altra manera. S'ha creat Parobook, una xarxa social inspirada en Facebook que per ara restringeix el seu àmbit a Espanya i que accepta com a usuaris registrats només persones aturades.

Actualitzat
La iniciativa vol agrupar un col·lectiu que ara mateix ja està format per més de quatre milions i mig de persones a tot Espanya. Aquesta vocació es fa pal·lesa amb el mapa d'Espanya que hi ha a la portada i en el fet que la llengua de la xarxa és només el castellà, si més no per ara.

De moment, la nova xarxa Parobook vol arribar a ser una comunitat de persones amb aquest tret comú, però també espera que pugui servir per trobar noves feines i no es descarta que pugui ser, per tant, d'alguna utilitat ben concreta.

La idea va sorgir entre quatre persones que estaven i encara estan a l'atur. Es tracta de Carlos Ayuso, Iñigo González, José González i Antuan Sarmiento Ramírez. Han construït aquesta plataforma perquè van creure que valia la pena mirar d'agrupar les perosnes que es troben en aquesta situació, amb el lema "la unió fa la força", i la protesta no queda fora de les seves intencions.

El nou "Facebook dels aturats" té la utilitat de recerca feina mitjançant els fòrums i ja hi ha algunes empreses que han volgut registrar-s'hi. És clar, des d'ara és un lloc on la gent que hi és se sap segur que busca feina. Aquest és el tret comú, gent que descriu el seu perfil com algú que busca feina, indicant l'ofici i la població.

A les xarxes socials ja hi ha diverses vies per trobar feina amb les eines d'internet, com ara les que la mateixa administració ha posat en marxa o les xarxes amb orientació professional. Però Parobook té un aire diferent a banda que, de moment, els observadors troben que ja supera la xarxa original en un aspecte: la privacitat.

El disseny s'inspira en Facebook, però els filtres de privacitat són propis i pel que sembla més transparents, de manera que és més fàcil decidir qui vols que et segueixi o no i què vols que se sàpiga de tu.




Anar al contingut