Preservatius
Preservatius

Demanen quatre anys de presó per treure's el condó i no aturar-se quan l'hi va exigir

És la petició de la Fiscalia arran de la denúncia d'una jove que torna a posar sobre la taula l'abast penal de treure's el preservatiu en ple coit i sense consentiment

AgènciesActualitzat

Quatre anys de presó per a un home jutjat per l'Audiència de Barcelona per delicte d'abusos sexuals per treure's el preservatiu sense consentiment de la seva parella mentre hi practicava sexe. Aquesta ha estat la petició de la Fiscalia de l'estament judicial.

El judici, celebrat aquest dimecres a l'Audiència, ha posat sobre la taula l'abast penal de l'"stealthing", o agressió profilàctica (treure's el condó sense consentiment).

A Espanya pràcticament no hi ha resolucions judicials condemnatòries per aquest comportament, però en altres països com Alemanya o Suïssa les sentències en aquest sentit són més habituals.

Segons fonts jurídiques consultades per EFE, a Espanya només hi ha dos precedents contradictoris: el d'un jutjat de Salamanca que va condemnar per abusos sexuals un home que es va treure el preservatiu en una relació sexual sense consentiment de la seva parella i una de l'Audiència de Madrid que va absoldre el processat al concloure que no hi havia delicte per considerar que la penetració havia estat consentida.

"Sense condó no vull"

El cas que s'ha jutjat a l'Audiència barcelonina es va iniciar quan una dona nord-americana va denunciar un jove després de tenir-hi relacions sexuals. Havien coincidit a un festival de música el juliol del 2019.

Els dos, de mutu acord, van anar a l'habitació de l'hotel de Calella en el qual s'allotjava l'acusat i la dona li va exigir que utilitzés un preservatiu per practicar sexe, segons manté la Fiscalia en el seu escrit d'acusació.

Segons la denunciant, la declaració de la qual es va gravar com a prova constituïda abans que tornés al seu país, malgrat que l'acusat al principi hi va accedir, al cap d'uns cinc o deu minuts va notar que no el duia. Es va espantar i li va demanar que s'aturés, però ell va continuar.

"No, sense condó no vull", va advertir la denunciant al processat, segons la seva versió, i com que no parava de penetrar-la, el va agafar del penjoll que duia, li va donar un cop de cap i finalment es va poder desfer d'ell i treure'l del llit.

L'acusat, sosté la dona, va insistir que "no passava res" si prosseguien la relació sense preservatiu, adduint que estava "molt net" i que les seves parelles "mai no havien tingut problemes", però ella es va vestir, "ben enutjada", i li va demanar que l'acompanyés al carrer a buscar un taxi per tornar a casa.

A les portes de l'hotel on van succeir els fets van trobar una patrulla de policia, però la dona va preferir denunciar-ho hores després: "No ho volia fer davant del noi, estava espantada", recorda.

La versió de l'acusat

L'altra versió, la de l'acusat, és que en cap moment es va treure el preservatiu de forma volguda, sinó que li va caure perquè va perdre l'erecció i, quan es va adonar del que havia passat, va avisar la dona.

Ella li hauria preguntat si tenia més preservatius, però mentre ell rebuscava a la seva motxilla per trobar-ne un, ella s'hauria aixecat del llit i li hauria dit que volia marxar, ha relatat el jove.

La defensa ha demanat l'absolució davant del tribunal a l'entendre que treure's un preservatiu de forma unilateral no és un fet que tingui "cabuda" al Codi Penal espanyol, recolzant el seu al·legat en la sentència de l'Audiència de Madrid que no va veure delicte en la mateixa conducta.

En un primer moment, la Fiscalia demanava dos anys de presó per abusos sexuals, però ha elevat la pena a quatre anys a l'afegir-hi l'agreujant de penetració, i ha mantingut que el processat "va forçar la situació" al seguir amb la relació sexual sense condó malgrat l'oposició de la víctima i, per tant, sense que "hi hagués un consentiment clar".

ARXIVAT A:
Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut