Condemnada a 4 anys de presó la mare del nadó de Tàrrega mort per maltractaments
Imatge de la mare del nadó d'un mes mort a Tàrrega, sortint dels jutjats de Cervera després de declarar. Imatge del 12 de novembre de 2020. (ACN)

Quatre anys de presó per a la mare del nadó de Tàrrega mort per maltractaments

La mare ha acceptat la condemna per homicidi imprudent en l'acord de conformitat entre les parts

RedaccióActualitzat

La mare del nadó d'un mes mort a Tàrrega el 18 de novembre de 2020 ha acceptat 4 anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent.

El jutjat penal de Lleida ha ratificat aquest dilluns l'acord de conformitat entre la defensa, la Fiscalia i la Generalitat. De fet, la dona ja es troba a la presó complint condemna, segons fonts judicials. L'acord ha evitat la celebració del judici.

Al pare del nadó, de 24 anys, que també estava investigat per homicidi, se li ha arxivat la causa perquè ha pogut demostrar que no era a casa en el moment dels fets. La criatura no presentava cap lesió física superficial, sinó que tenia la "síndrome del nen sacsejat", una sèrie de lesions cerebrals que es produeixen quan el nadó és sacsejat amb violència.

Els fets van passar el 5 de novembre a l'habitatge familiar a Tàrrega. El nadó, de només un mes de vida, va ingressar a urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida després de ser atès pels serveis sanitaris al seu domicili. Davant la gravetat de les lesions, se'l va derivar a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on van activar el protocol per possible maltractament. 

La noia, que aleshores tenia 18 anys, ha reconegut que es va quedar sola a casa cuidant el seu fill i que, com que no parava de plorar, el va sacsejar enèrgicament. Això va fer que es donés un cop al cap i li va causar, entre altres coses, una hemorràgia intracranial.

En l'escrit de conformitat, la defensa i les acusacions apunten que la noia no volia ocasionar la mort del nadó, malgrat que, diuen, el desenllaç era previsible.

Els dos progenitors van declarar als jutjats de Cervera. La mare ho va fer en qualitat d'investigada i el pare, com a testimoni. El petit va morir al cap de 13 dies. 

La mare i el pare del nadó sortint dels jutjats després de declarar (ACN/Oriol Bosch)
La mare i el pare del nadó sortint dels jutjats després de declarar (ACN/Oriol Bosch) (ACN/Oriol Bosch)
ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut