janquim / internet

Quasi 900 museus del món tenen un milió de seguidors a Twitter

Les campanyes de promoció solen buscar una cita que convoqui les persones que podrien tenir interès en alguna activitat o servei. Els museus de tot el món també ho han fet i han declarat que aquest dilluns és el dia de convidar algú a seguir un museu a través de Twitter. Més d'un milió de persones ja ho fan. El museu amb més seguidors en aquesta xarxa és espanyol.

Actualitzat
L'ús de Twitter, per exemple, s'ha estès de tal manera que els museus han decidit crear un dia per donar a conèixer la seva presència en aquesta xarxa que es basa en l'enviament de missatges breus que no excedeixin dels 140 caràcters i l'han instituït com "el dia de seguir un museu a Twitter" ("followamuseum day").

Aquest dia és l'1 de febrer del 2010 i s'ha emprès l'acció com una campanya per atraure seguidors als comptes dels museus. Segons Museum Marketing, lloc impulsor d'aquesta jornada que escriu Jim Richardson, el conjunt dels 871 museus detectats que fan servir Twitter arreu del món ja tenen prop d'un milió de seguidors, però la immensa majoria no passen dels 500 seguidors. Incrementar aquestes dades és l'objectiu d'aquesta jornada.

El Prado és el més seguit

El museu amb més seguidors de Twitter a tot el món és el Museu del Prado, de Madrid, amb més de 90.000 persones que es volen posar al corrent de les activitats i informacions a través d'aquesta eina. Tot i això, la llista oficial dels museus espanyols amb Twitter és més curta que la d'altres països com França o els Estats Units.

En el grup dels museus espanyols, els catalans són majoria, amb cinc de Barcelona (CCCB, MACBA, MNAC, Picasso i Museu de les Ciències Naturals) i un de l'Espluga de Francolí (Museu de la Vida Rural), mentre que Madrid hi és amb el Prado i dos més: el Reina Sofia i el Thyssen. A la llista n'hi consta un de València, un de Bilbao i un altre de Las Palmas de Gran Canaria.

Anar al contingut