Manifestants al Passeig de Gràcia (Reuters)

Quarta nit d'aldarulls a Barcelona i càrregues dels Mossos al passeig de Gràcia

Els manifestants han saquejat una botiga i han entrat per la força en una entitat bancària

Actualitzat

Aldarulls per quarta nit consecutiva als carrers de l'Eixample de Barcelona. Els actes dels manifestants contra la policia s'han concentrat a la delegació del govern, al carrer de Llúria amb Mallorca, i al carrer València amb Pau Claris. I també s'han repetit les imatges de contenidors i altres objectes cremant en plena ciutat.

 

 

 


Els Mossos confirmaven el llançament de pedres i objectes als carrer València amb Pau Claris i aconsellaven als ciutadans que s'allunyessin de la zona.
 


Els manifestants han llançat pirotècnia contra furgonetes dels Mossos cap a la mitjanit a la Cruïlla entre el carrer València i el passeig de Gràcia. Ha passat després que han intentat apropar-se a la delegació del govern i els Mossos els han fet tornar cap al passeig de Gràcia, on han fet barricades i han cremat contenidors. També els han llançat ampolles de vidre.
 

 

S'han fet càrregues contra els manifestants mentre l'Eixample continua cremant amb diverses fogueres. Un helicòpter policial sobrevola la zona on es concentren els aldarulls.

A Barcelona també hi ha hagut actes vandàlics contra mobiliari urbà o contra algun establiment comercial. S'han fet destrosses, per exemple, en una seu bancària i s'han incendiat taules, cadires i tendals de terrasses. Segons ha informat Mossos d'Esquadra, hi ha hagut actes vandàlics contra mobiliari urbà, han produït saquejos en una botiga i han entrat en una sucursal bancària on s'ha fet destrosses.

 

 

L'actuació policial s'ha produït un cop acabada la concentració festiva convocada pel CDR del Barcelonès als Jardinets de Gràcia.
 

 

Després d'una càrrega al carrer València, els manifestants s'han dispersat i s'han reagrupat a Pau Claris amb Aragó, on han entrat per la força en una oficina de CaixaBank i intentaven treure el mobiliari per fer una barricada a l'exterior.

 

 

El centre de drets humans Irídia ha denunciat que la policia ha fer servir la tècnica del "carrusel" per dispersar manifestants l'endemà de l'atropellament d'un manifestant a Tarragona:

 

 

Barricades a Girona

A Girona, també s'han encès barricades al carrer Nou a la la segona nit d'aldarulls violents a la ciutat. La policia ha dispersat cap a dos quarts d'onze de la nit la concentració que hi havia davant la subdelegació del govern.

Després d'una hora i mitja de calma tensa els concentrats han començat a tirar objectes contra el cordó policial que blindava l'edifici, com ara ampolles de vidre, ous o pedres.

La policia, en un dispositiu format per una vintena de furgonetes dels Mossos i una trentena de la Policia Nacional, ha avisat els concentrats que deposessin l'actitud, i han acabat dispersant-los disparant salves i amb algun cop de porra.

Els Mossos han fet almenys 11 detencions en les protestes que hi ha hagut arreu del territori:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut