Manifestació a Pamplona contra els crims homòfobs (EFE/ Jesús Diges)
Manifestació a Pamplona contra els crims homòfobs (EFE/ Jesús Diges)

Quart detingut a la Corunya pel crim homòfob del Samuel

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha fet una quarta detenció per l'assassinat de Samuel Luiz, el noi de 24 anys apallissat fins a la mort prop d'una discoteca del passeig marítim de la Corunya la matinada de dissabte.

El detingut, com els tres anteriors, té entre 20 i 25 anys i és veí de la Corunya. Se l'acusa d'homicidi i apropiació indeguda, perquè li hauria robat el mòbil a la víctima.


Els presumptes agressors van ser ser identificats gràcies a les gravacions de la pallissa amb telèfons mòbils i de les càmeres de seguretat del voltant. Tretze van declarar davant de la policia. Hi hauria set autors de la pallissa i sis més que els acompanyaven. El cas continua sota secret de sumari.


Contra els crims homòfobs

L'assassinat del Samuel, que segons l'entorn va ser un crim d'odi per la seva orientació sexual, ha desencadenat una onada de protestes contra els atacs LGTBI-fòbics.

Dilluns hi va haver concentracions en diferents punts d'Espanya, també a Catalunya. A Madrid, la manifestació contra el crim homòfob, que va concentrar milers de persones, va acabar amb càrregues policials i la detenció d'una persona

A Catalunya, l'Observatori contra l'Homofòbia ha registrat 113 incidents LGTBI-fòbics aquest 2021, una xifra que no ha parat de créixer en els últims cinc anys –l'any 2016 se'n van comptabilitzar 84. Segons l'entitat, la meitat de les agressions no acaben sent denunciades per falta de recursos i de confiança en les institucions.

 

ARXIVAT A:
Homofòbia
Anar al contingut