Barcelona

Milers de persones en el concert per la llibertat a l'Estadi Olímpic de Montjuïc

Les 50.000 entrades del Concert per la Llibertat dels Presos Polítics que s'han venut serviran com a fons per a la caixa de solidaritat

RedaccióActualitzat

L'Estadi Olímpic de Montjuïc ha acollit el concert per la llibertat dels presos durant més de tres hores, i fins a quaranta cantants i grups catalans hi han actuat de manera desinteressada perquè la recaptació es pugui destinar a una caixa de solidaritat.

Milers de persones han acudit a la cita malgrat el fred. L'Estadi Lluís Companys de l'Anella Olímpica de Barcelona té capacitat per a 60.000 persones. L'ANC, organitzadora del concert, havia venut unes 50.000 de les 55.000 entrades posades a la venda i s'ha mostrat molt satisfeta de la resposta obtinguda.

Entre els assistents al concert hi havia el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián; l'expresident de la Generalitat Artur Mas, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que ha demanat la intervenció de la UE per fer d'intermediària amb l'Estat "perquè no traspassi unes línies clarament vermelles".

El concert, sota el lema "Per la llibertat dels presos polítics", comptava amb un cartell transversal, amb Lluís Gavaldà (Els Pets), Natxo Tarrés (Gossos), Pemi Fortuny (ex-Lax'n'Busto), Jofre Bardagí (Glaucs), Cesk Freixas, Èric Vergés (Catarres), Èric Vinaixa, Joan Rovira, Doctor Prats, La Sra. Tomasa, Oques Grasses, Gemma Humet i Paula Valls.

 

 

 

Ha obert el concert l'actuació del grup de heavy metal nord-americà A Sound of Thunder, que ha interpretat la seva versió d'"Els segadors", que s'ha fet famosa a la xarxa.

 

Els Amics de les Arts han actuat conjuntament amb l'Orfeó Català. Sopa de Cabra, entre altres cançons, ha interpretat la popular "Camins".

 

Familiars i amics han llegit missatges dels empresonats que han estat molt aplaudits pel públic present a l'acte i acompanyats per crits de "llibertat", que són els que més s'han sentit.

L'exvicepresident Oriol Junqueras, a través d'una carta, ha demanat als ciutadans que vagin a votar "amb un somriure als llavis" i s'ha mostrat convençut que el 21D "despertarà l'interès europeu i de l'opinió pública internacional en el seu conjunt".

Per la seva banda, l'exconseller Raül Romeva ha afirmat que "respondrem a les urnes sense ràbia ni rancor" perquè "no ens fa falta la violència i l'abús per imposar-nos, la nostra aposta són els ponts i el diàleg".

 

També s'han pogut sentir missatges enviats des de Brussel·les per animar els assistents a tirar endavant amb determinació. Puigdemont ha donat les gràcies als concentrats per col·laborar en un "somni en què tots ens hem compromès". També ha agraït a tothom les cadenes de solidaritat i les caixes de resistència, que "demostren al món que, quan toca, tothom hi posa de la seva part".

 

 

Caixa de solidaritat

El Concert per la Llibertat dels Presos Polítics servirà per recaptar fons que es destinaran a la caixa de solidaritat. Tots els artistes que hi participen actuen de manera altruista i l'import de les entrades anirà a la caixa de solidaritat que s'encarrega de fer front a les despeses econòmiques i judicials derivades del procés sobiranista.

De moment, la caixa solidària compta amb 1 milió i mig d'euros i ja s'han destinat més de 3 milions a les fiances de Mas, Rigau, Ortega, Homs, Forcadell i tota la mesa.

 

 

Cap al final del concert, l'estadi s'ha il·luminant amb les llanternes dels mòbils. "La força de la llum desafiant la foscor", han dit les presentadores del concert. "Una immensa catifa de llum blanca d'esperança", han afegit.

 

 

Tots els que han cantat en el concert han acabat a l'escenari interpretant "Tots junts", de Joan Baez.

 

En acabar, el públic, espontàniament, s'ha posat a cantar "L'estaca". I des de l'escenari els han seguit. "L'estaca" ha agrupat tots els que eren presents en una sola veu i amb aquesta cançó s'ha donat per acabat el concert.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàArticle 155Eleccions 21DIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut