Barcelona

Quaranta anys després de la mort de Franco, les víctimes del seu règim reclamen justícia

Al Camp de la Bota, s'hi van afusellar durant la Guerra Civil i la dictadura més de 1.700 persones

RedaccióActualitzat

El 20 de novembre es compliran 40 anys de la mort de Franco. Per aquesta data, Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional preparen un conjunt d'activitats per denunciar la impunitat dels crims sobre el franquisme.

Juntament amb entitats per a la recuperació de la memòria històrica, sindicats i entitats culturals, reunides aquesta tarda, Òmnium preveu comptar amb la presència de personalitats internacionals com la jutge argentina que ha obert una causa contra la dictadura franquista. Totes les entitats reclamen justícia pels crims del franquisme i que serveixi per acompanyar les víctimes.

Les víctimes del Camp de la Bota

Al Camp de la Bota, entre Barcelona i Sant Adrià, s'hi van afusellar durant la Guerra Civil i la dictadura més de 1.700 persones. Per això ha esdevingut un lloc emblemàtic per recordar les víctimes del franquisme. Després eren enterrats al Fossar de la Pedrera, a Montjuïc, un espai que ara fa dos anys va visitar una delegació de l'ONU per elaborar un informe molt crític amb l'Estat pel desenvolupament de les lleis de memòria històrica.

Les entitats que convoquen l'acte del 20 de novembre demanen que es restitueixi l'honor a les víctimes anul·lant tots els judicis polítics i que es persegueixin els responsables encara vius dels crims, tortures i detencions del franquisme, d'acord amb les lleis internacionals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut