Palau Generalitat
Palau Generalitat

Quants alts càrrecs afecta la decisió de la militància de Junts de sortir del govern

En joc hi ha l'estructura de set conselleries i, amb elles, els 95 alts càrrecs i els 73 de confiança que en depenen

Paula Florit GomilaActualitzat

La militància de Junts per Catalunya ja ha decidit. Per un 55,73% dels vots ha optat per sortir del govern. Amb el trencament de Junts amb Esquerra, hi ha set conselleries afectades directament per la decisió i, amb elles, tots els alts càrrecs i els de confiança que en depenen.

En total, afecta 95 alts càrrecs --que inclouen els consellers, directors generals o secretaris-- i 73 càrrecs de confiança, com són assessors o caps de gabinet i de comunicació.

Són els que treballen en els departaments que són en mans de Junts: Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori --que fins a la setmana passada encapçalava Jordi Puigneró--; Economia i Hisenda, amb Jaume Giró al capdavant; Acció Exterior i Govern Obert, amb Victòria Alsina com a responsable; Recerca i Universitats, amb Gemma Geis; Salut, amb el conseller Josep Maria Argimon; el Departament de Drets Socials, encapçalat per Violant Cervera; i el de Justícia, Lourdes Ciuró.

En el cas de la conselleria d'Acció Exterior, a més dels 14 alts càrrecs, hi ha 15 directius que depenen del departament: són els delegats que la Generalitat té a l'exterior, set dels quals nomenats abans de la investidura de Pere Aragonès. Són càrrecs que es nomenen per concurs públic.

La conselleria de Presidència està en el segon lloc del rànquing, amb 25 als càrrecs i és la que té més càrrecs de confiança.

 

En aquesta taula podeu veure l'estructura de les conselleries que ara mateix depenen d'Esquerra Republicana, de les quals pengen un total de 90 alts càrrecs i 97 de confiança.

 

En tot cas, amb la decisió de la militància de Junts de sortir del govern, ara caldrà veure si tots els càrrecs de les set conselleries que ara controla acabaran cessats o no. Ara mateix, no hi ha cap conseller de Junts que hagi expressat la seva voluntat d'anar en contra de la voluntat del partit.

ARXIVAT A:
JxCat
Anar al contingut