Quan una parella s'agredeix mútuament, només l'home exerceix violència masclista

El Tribunal Suprem fixa per sentència que, en una agressió mútua, la violència de l'home s'ha de considerar de gènere o masclista

Helena RodríguezActualitzat

Una sentència del Tribunal Suprem deixa ben clar que qualsevol acte de violència d'un home sobre una dona --fins i tot en el cas que ella també l'hagi agredit a ell-- s'ha de considerar violència de gènere.

Per això, en una agressió mútua dintre d'una parella, l'home sempre ha de ser condemnat per violència de gènere, mentre que la dona ho serà per violència domèstica, amb una pena més baixa.

El ple del Tribunal Suprem ho ha sentenciat d'aquesta manera després que una parella aragonesa havia estat absolta perquè consideraven tan culpable l'un com l'altre.

Ara, el Suprem diu que absoldre equival a degradar el fet delictiu i que els actes de violència d'un home cap a una dona sempre són "un acte de poder i superioritat cap a ella, amb independència de la motivació", i condemna l'home a 6 mesos, i la dona, a 3.

La sentencia, que té el vot discrepant de 4 dels 14 magistrats, insisteix que qualsevol agressió d'un home a una dona és violència de gènere i que no cal acreditar la intenció masclista perquè l'acte violent ja té aquestes connotacions de poder i superioritat.

ARXIVAT A:
Violència masclistaTribunal Suprem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut