Barcelona (Reuters: Nacho Doce)
Barcelona (Reuters: Nacho Doce)

Quan i com es pot circular? Quins comerços poden obrir? Els detalls de l'estat d'alarma

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha exposat una sèrie de mesures que els ciutadans han de tenir presents durant la vigència de l'estat d'alarma

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte a la nit, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha exposat una sèrie de mesures que els ciutadans han de tenir presents durant la vigència de l'estat d'alarma.

Totes les mesures entraran en vigor tan bon punt surtin publicades al BOE, però la que afecta la limitació de la llibertat de moviments serà d'aplicació a partir d'aquest dilluns a les 8 del matí, precisament per facilitar que la gent torni a casa durant el cap de setmana.


Quan es podrà circular per les vies d'us públic

a) per adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

b) per assistir a centres, serveis i establiments sanitaris.

c) per desplaçar-se al centre de treball o a la residència habitual

d) per a l'assistència o cura de gent gran, menors, depenents o persones especialment vulnerables.

e) per dirigir-se a entitats financeres i d'assegurances.

f) per passejar les mascotes

g) es permetrà la circulació de vehicles per anar a fer gasolina.

 

 

 

Sempre desplaçaments individuals

Aquests desplaçaments només es podran fer de manera individual, exceptuant si s'ha d'acompanyar alguna persona amb dificultats.

El ministre de l'Interior podrà acordar el tancament de carreteres o algun tram per motius de salut pública o seguretat.

 

Sense activitat educativa

En l'àmbit públic queda suspesa l'activitat escolar i la universitària en tots els centres. Es mantindran les modalitats educatives online.

 

Només obriran comerços de primera necessitat

Queda suspesa tota activitat comercial minorista a excepció dels comerços d'alimentació i productes de primera necessitat, productes farmacèutics, mèdics, òptiques, productes ortopèdics, higiènics, premsa, combustibles, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, tintoreries (fonamental en el treball i manteniment d'hospitals i altres centres d'atenció), perruqueries (per raons d'higiene per a la gent gran i amb dificultats de mobilitat a l'hora de tallar-se els cabells i rentar-se el cap) i comerç per internet.

 

 

 

Suprimida qualsevol activitat que suposi risc de contagi

Se suprimeix qualsevol activitat que suposi risc de contagi, com són els museus, arxius, biblioteques, monuments i locals d'oci. També els establiments d'hostaleria i restauració, que el que sí que podran fer és prestar els seus serveis d'entrega a domicili.

S'evitaran aglomeracions i, per tant, queden suspeses les festes populars. Els llocs de culte o les cerimònies civils i religioses també evitaran grans concentracions de gent i es respectaran les distàncies, que seran d'almenys un metre entre cada persona per evitar contagis.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezCoronavirus Estat d'alarma
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut