El programa "Servim-nos com a casa" vol implantar bons hàbits alimentaris als alumnes
El programa "Servim-nos com a casa" vol implantar bons hàbits alimentaris als alumnes

Quan els alumnes se serveixen el menjar, milloren en hàbits alimentaris i autonomia

Set mil alumnes de tot Catalunya estan seguint un programa per adquirir bons hàbits alimentaris, servint-se ells mateixos el menjar

RedaccióActualitzat

Des del Departament d'Ensenyament es recomana que els nens siguin al màxim d'autònoms possibles, ja que està demostrat que d'aquesta manera s'autoregulen millor. Sempre, això sí, que hi hagi una supervisió per part d'un adult.

Aquest consell l'estan començant a aplicar uns 7.000 alumnes d'una trentena d'escoles de tot Catalunya, que estan provant nous hàbits al menjador de l'escola: se serveixen el dinar ells mateixos. Segueixen el programa "Servim-nos com a casa", que ha posat en marxa una empresa educativa que gestiona menjadors.

Aquest sistema permet als infants triar la quantitat que es posen al plat i repetir, si volen. Sempre, això sí, amb la supervisió dels monitors que garanteix que les nenes i els nens mengin unes quantitats mínimes de tots els plats.

"La ciutat dels nens" advoca per tornar als infants l'autonomia a les ciutats, perduda per la por dels pares

Aquest gest tan senzill està revolucionant els menjadors de les escoles. En els centres que ho estan aplicant s'ha vist que l'autogestió està millorant la motivació dels infants i en alguns casos mengen més del que solien menjar.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut