Trump ha respectat les línies vermelles que li va posar Putin per atacar Síria (Reuters)
Trump ha respectat les línies vermelles que li va posar Putin per atacar Síria (Reuters)

Putin va marcar a Trump els límits de l'atac nord-americà a Síria i es van respectar

Tots dos van parlar per telèfon, abans de l'atac, amb la intenció de preparar cimeres als Estats Units i Rússia

RedaccióActualitzat

Washington va respectar els límits que va posar Moscou en el bombardeig dels Estats Units a Síria com a resposta a l'atac químic a Douma. El ministre d'Afers Exteriors rus, Sergei Lavrov, ha revelat que, fa una setmana, el Kremlin va marcar al Pentàgon què és el que podia bombardejar i què no a Síria.

Citat per l'agència oficial russa, un portaveu d'aquest ministeri confirma que hi va haver una trucada entre Donald Trump i Vladímir Putin, prèvia a l'atac. I que en la conversa Rússia va deixar clares quines eren les seves línies vermelles a Síria, uns límits que els atacs nord-americans no van traspassar.

 

 

Aquesta trucada entre els mandataris de les dues superpotències va permetre deixar clar que ni els Estats Units ni Rússia tenen la intenció de desencadenar una confrontació armada. Ben al contrari. Trump es va mostrar molt predisposat a parlar amb Putin en una trobada a la Casa Blanca i, fins i tot, tornar-li la visita a Rússia. Lavrov fa aquesta reflexió sobre les relacions entre els dos països:

Trump, després d'aquesta trucada [a Putin], ha dit moltes vegades que cal resoldre els problemes amb Rússia i tenir-hi bones relacions. Això és molt millor que no tenir-hi bones relacions. Només un ximple ho voldria."

Tot i aquesta bona sintonia, Rússia diu que l'atac nord-americà contra objectius militars sirians els desprèn de l'"obligació moral" de no entregar el sistema de protecció antimíssils S-300 al règim de Bashar al-Assad.

 

 

Els bombardejos continuen

Després d'aquell atac nord-americà, el règim sirià ha continuat bombardejant i en les últimes hores ha atacat durament l'últim reducte rebel pròxim a Damasc. Es tracta de la zona del camp de refugiats palestins de Yarmouk, al sud de la capital, ara sota control d'Estat Islàmic. El règim els ha donat 48 hores per rendir-se.

La majoria dels civils ja han fugit de la ciutat, però encara n'hi queden milers d'atrapats. És l'última zona en mans d'Estat Islàmic, a banda de posicions a la vora de la frontera amb l'Iraq.

ARXIVAT A:
SíriaTrump Estats Units
Anar al contingut