Putin sobre l'avió abatut per Turquia: "És una ganivetada per l'esquena"

El primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, ha justificat l'acció dient que el seu país té "el deure de defensar les seves fronteres"

RedaccióActualitzat

Resposta contundent del govern de Rússia després que un avió militar rus  ha estat abatut per la força aèria turca a la frontera amb Síria. El president rus Vladímir Putin ha afirmat que l'atac "tindrà conseqüències tràgiques" en les relacions entre Rússia i Turquia. La primera, l'anul·lació per part del ministre d'Exteriors, Serguei Lavrov, de la visita que tenia previst fer a Turquia el pròxim 25 de novembre. L'anunci l'ha fet el mateix Lavrov, que ha recomanat als ciutadans russos que no viatgin a Turquia. 

Putin, en un to greu i afectat, ha assegurat que l'aparell era un quilòmetre endins de territori sirià i que ha estat bombardejat quan era a 6.000 metres d'altitud.

"És una ganivetada per l'esquena que sembla feta pels còmplices del terrorisme."

Per Turquia ha parlat el seu primer ministre, Ahmet Davutoglu, que avui prenia possessió després de les eleccions generals de principis de novembre. Davutoglu ha reiterat que l'avió ha envaït l'espai aeri turc, i ha dit que Turquia té el dret de defensar les seves fronteres:

"No tenim interès en el territori de cap altre país. És el nostre dret i la nostra obligació internacional defensar el nostre espai aeri o terrestre contra qui sigui que el violi."

És la primera vegada en 50 anys que un avió rus cau atacat per un país membre de l'OTAN. Conscient d'això, el govern turc ha demanat una reunió urgent de l'organisme, reunió que tindrà lloc aquest mateix dimarts a la tarda a Brussel·les. És un incident que arriba en el pitjor moment, amb Rússia i els Estats Units enfrontats per la política a seguir a Síria.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut