Moscou

Putin signa definitivament la retirada del Tractat de Forces Armades Convencionals d'Europa

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha signat el decret pel qual Moscou suspèn definitivament el Tractat de Forces Armades Convencionals a Europa (FACE). El Kremlin ha donat d'aquesta forma un últim cop d'efecte nacionalista abans de les eleccions legislatives de diumenge, que segons tots els indicis guanyarà amb majoria absoluta el seu partit, Rússia Unida. El FACE està considerat un dels pilars de la seguretat al continent europeu, però Putin havia dit anteriorment que calia retirar-se del tractat perquè "no garanteix en el nivell degut els interessos de la seguretat militar de la Federació Russa".

Actualitzat

Segons Vladímir Putin, les "extraordinàries circumstàncies que afecten la seguretat de la Federació Russa i que exigeixen l'adopció de mesures no ajornables" han dut el Kremlin a suspendre definitivament la seva participació en el FACE. Així, doncs, el Kremlin no ha fet cas de l'OSCE, que en el Consell Ministerial a Madrid ha demanat a Rússia que no es desmarqui de l'acord per la seguretat militar a Europa.

A partir del 12 de desembre, quan el decret format per Putin entrarà en vigor, la Federació Russa deixarà de complir el tractat FACE, tot i que fonts del Kremlin apunten que això "no significa que Rússia començarà immediatament a fer moviments de tropes". En tot cas, s'espera a partir d'ara una possible reacció de Rússia als plans dels Estat Units de col·locar elements d'un escut antimíssils a l'Europa de l'Est.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut