Volgograd

Putin promet la "completa exterminació" dels terroristes

El president rus, Vladímir Putin ha promès als seus compatriotes que continuarà lluitant contra els terroristes de "manera ferotge" fins a la seva "completa exterminació"

RedaccióActualitzat

El president rus, Vladímir Putin, ha promès, durant el tradicional discurs de Cap d'Any, que les autoritats continuaran la lluita contra els terroristes fins a la seva "completa exterminació"

Per primer cop en molt de temps, Putin ha ordenat reforçar la seguretat a tot el territori rus i ha suspès unes quantes garanties constitucionals a una part del país. La policia ha detingut desenes de persones. A la plaça Roja de Moscou, els milers de ciutadans que s'hi han aplegat per celebrar l'arribada del 2014 s'han trobat un fort dispositiu policial i registres aleatoris per garantir l'ordre. En altres ciutats del país, en canvi, no hi ha hagut celebracions. El Kremlin ha decidit suspendre-les allà on no es podia garantir la seguretat. I on tampoc no s'ha organitzat cap festa ha estat a Volgograd: en aquest cas, en senyal de dol per les víctimes.

L'última víctima de l'onada d'atemptats que s'ha cobrat la vida de 34 persones en 48 hores ha estat un ajudant del fiscal de la república del Daguestan, que ha mort en esclatar una bomba adherida als baixos del seu cotxe. L'acció terrorista ha tingut lloc a Buinak, la mateixa ciutat d'on era originària la suïcida que diumenge es va immolar a l'estació central de trens de Volgograd i va causar la mort a 17 persones.

Ahir, un altre atemptat suïcida contra un troleibús, també a Volgograd, va causar 14 morts més. Ningú no s'ha atribuït els atacs, però se sospita que són obra de grups radicals islamistes del Caucas.

Les principals ciutats del país estan literalment ocupades per la policia, en previsió que continuïn els atemptats, l'objectiu dels quals seria boicotejar els Jocs Olímpics d'hivern de Sotxi, que comencen el 7 de febrer.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut