Moscou

Putin presumeix de noves armes nuclears "invencibles" que poden arribar a tot el món

En el seu discurs anual a la nació, el president rus presenta un supermíssil intercontinental capaç d'esquivar escuts antimíssils com els dels Estats Units

RedaccióActualitzat

Primer va ser Donald Trump qui va treure pit afirmant que el seu botó nuclear és "més gros i potent, i, a més, funciona". Era la resposta al president nord-coreà, Kim Jong-un, que havia dit en el missatge de Cap d'Any que sempre té el botó nuclear a punt al seu despatx. Aquest dijous ha estat Vladímir Putin qui ha presumit de la seva capacitat armamentística. Ho ha fet a dues setmanes de les eleccions presidencials.

En el discurs anual a la nació, el president rus ha presentat un nou armament nuclear que assegura que és "invencible". Ha dit que aquests míssils tenen capacitat per arribar a qualsevol lloc del món i, fins i tot, són capaços de burlar les defenses antiaèries nord-americanes. Ha subratllat que és un sistema únic al món. Ha parlat de complexos d'armes làser i de míssils hipersònics.

"L'abast del nou sistema no té pràcticament límits. Com es pot veure, pot atacar objectius a través del pol nord o del pol sud. El Sarmat és una arma molt potent, que ni tan sols els sistemes antimíssils més avançats poden aturar."

 


Putin ha advertit que ens ho hem de creure. Perquè alguns d'aquests sistemes ja formen part de l'arsenal de l'exèrcit. És el so de la nova guerra freda, que inclou un advertiment:

"Qualsevol ús d'armes nuclears contra Rússia o un dels seus aliats, de potència baixa o mitjana... o la que sigui, el considerarem com un atac nuclear contra el nostre país. La resposta serà immediata. Amb totes les conseqüències."

En els últims anys, el Kremlin ha invertit centenars de milers de milions a modernitzar la seva tríada nuclear: míssils intercontinentals, submarins atòmics i aviació estratègica. Rússia ha tornat com a superpotència militar: "Insisteixo, cap país al món té, ara mateix, les armes que tenim nosaltres. Fi de la cita!", ha remarcat Putin.

 

 

Com si fos el guionista d'un film de ciència-ficció, el mandatari rus ha advertit. "Avancem cap a l'objectiu com si fóssim un meteorit, com una bola de foc". Explicacions contundents de to bèl·lic que ha volgut suavitzar amb aquest missatge:

"No amenacem ningú i no tenim intenció d'atacar ningú (···) Estem interessats en una cooperació constructiva amb els Estats Units i la Unió Europea. I si les nostres posicions no coincideixen, de tota manera, seguirem sent socis."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut