Imatge d'arxiu de Vladímir Putin, actual primer ministre rus (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de Vladímir Putin, actual primer ministre rus (Foto: Reuters)
Moscou

Putin fa responsable Hillary Clinton de les protestes a Moscou i Sant Petersburg

En la primera referència a les protestes, Putin ha dit que els opositors actuen amb el suport de la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton.

RedaccióActualitzat
Les protestes han estat contínues des de dilluns amb un balanç de prop de mil detencions. Els observadors van denunciar la ingerència de les autoritats als comicis, fins al punt de constatar introduccions massives de vots a les urnes.

Putin ha fet una crida a defensar la sobirania del país perquè hi ha intents des de fora d'influir en els processos interiors de Rússia i ha acusat la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, d'haver tractat els comicis de "no nets i no justos" quan encara no tenia la informació dels observadors internacionals.

Per Putin, aquesta condemna de Washington va servir de senyal per a l'oposició russa per començar a protestar.

El primer ministre ha alertat del caos que amenaça Rússia però s'ha mostrat esperançat que la policia podrà aturar l'amenaça.

A més, Putin ha parlat sobre el que ell ha anomenat "democràcia del carrer" i ha dit que la gent ha de tenir dret a expressar-se dins del marc de la llei i l'estat no pot limitar aquests drets ciutadans. De tota manera, ha dit que si els ciutadans desobeeixen les lleis han de ser castigats.

L'època de Putin s'ha caracteritzat per la dificultat de l'oposició i la societat civil russa per aconseguir que els autoritzin les manifestacions. I quan les autoritats les hi permeten, ho fan dins d'uns espais tancats i envoltats de policia.

Putin s'ha negat a valorar el resultat de les eleccions, que van donar la victòria al seu partit, Rússia Unida, si bé va perdre l'hegemonia al Parlament.

La comissió electoral ha fet saber que els resultats definitius s'anunciaran demà.

Anar al contingut