Putin diu que ja controla Mariúpol i no assaltarà l'últim reducte, la fàbrica Azovstal

És la primera vegada que el Ministeri de Defensa rus assegura que controla la ciutat, però Ucraïna encara no n'ha dit res

Redacció/AgènciesActualitzat

L'exèrcit rus ja ha pres el control total de la ciutat de Mariúpol: ho ha afirmat aquest dijous el ministre de Defensa, Serguei Xoigú, en una reunió amb el president rus, Vladímir Putin. De moment, Ucraïna encara no n'ha dit res.

El ministre rus ha dit que el control és de les seves tropes i les de Donetsk, i ha qualificat de "formacions nacionalistes" les tropes de l'exèrcit ucraïnès que encara són a la ciutat:

"Les forces armades de la Federació Russa i les milícies de la República Popular de Donetsk han alliberat Mariúpol, i les restes de les formacions nacionalistes s'han refugiat a la zona industrial de la planta Azovstal."

En aquesta reunió Putin li ha ordenat que no assalti aquesta fàbrica, sinó que l'envolti i estableixi un setge als 2.000 ucraïnesos, molts d'ells soldats, que calculen que hi ha refugiats.

Azovstal és un complex industrial que ocupa 11 quilòmetres quadrats al centre de Mariúpol, amb instal·lacions subterrànies que el fan pràcticament inexpugnable.

Els responsables de les milícies de Donetsk han dit els últims dies que la seva intenció era utilitzar armes químiques per obligar a sortir els militars i també els civils que hi ha refugiats.

Ara, un alt càrrec d'aquestes milícies ha dit que complir les noves ordres de Putin "requerirà més tropes". "Necessitarem reforçar les nostres unitats, ja que hi ha una xarxa força extensa de comunicacions subterrànies", ha dit el cap de l'Administració del líder de l'autoproclamada república popular de Donetsk, Aleksei Nikanorov, al canal de televisió rus Rossía-24.

"Serà necessari reforçar el nostre personal (militar), de manera que no passi ni una mosca, com ha dit el president", ha assenyalat.

Aquest dimecres, un oficial de l'exèrcit d'Ucraïna que forma part del contingent encerclat a Mariúpol va fer una crida desesperada demanant l'evacuació cap a un tercer país. "Estem vivint els nostres últims dies, potser, o fins i tot les nostres últimes hores", assegurava en un missatge a Facebook.

 

ARXIVAT A:
Vladímir PutinUcraïnaRússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut