Votacions a crimea.
Votacions a Crimea.
Moscou

Putin diu a Obama que la consulta és legal i li recorda el precedent de Kosovo

RedaccióActualitzat

El president rus, Vladímir Putin, ha insistit davant del president d'Estats Units, Barack Obama, que el referèndum de Crimea ha estat totalment legítim.

Putin li ha recordat el precedent de Kosovo, quan el Parlament del país va proclamar la independència unilateral de Sèrbia el mes de febrer del 2008.

Putin ha afegit que, amb les votacions d'avui, els habitants de Crimea han tingut l'oportunitat d'expressar lliurement la seva voluntat i el dret a l'autodeterminació.

Putin també ha parlat dels problemes que es viuen a Ucraïna, on, ha dit: "les autoritats són incapaces d'acabar amb els aldarulls dels grups ultranacionalistes i radicals que estan desestabilitzant la situació dels ciutadans pacífics, entre els quals hi ha els russòfons".

Els dos mandataris han acordat d'enviar a Ucraïna una missió de supervisió de l'Organització de Seguretat i Cooperació Europea que, en opinió del president rus, s'hauria d'estendre a totes les zones d'Ucraïna. Han coincidit que han de trobar conjuntament la manera de trobar col·laboracions per estabilitzar la situació al país.

Anar al contingut