Moscou

Putin denuncia un cop d'estat a Ucraïna, diu que no descarta utilitzar la força i que no preveu annexionar-se Crimea

En la seva primera compareixença informativa des del començament de la crisi, Putin ha assegurat que no necessita utilitzar la força a Crimea, tot i que no ho descarta com a opció per protegir la població russa. També ha afirmat que no preveu annexionar-se la república autònoma.

RedaccióActualitzat
El president de Rússia, Vladímir Putin, ha denunciat el que considera un cop d'estat inconstitucional a Ucraïna i una presa del poder per les armes. En la seva primera compareixença informativa des del començament de la crisi, Putin ha afirmat que el president derrocat, Víktor Ianukóvitx, és el president legítim i afegeix que va complir amb l'acord assolit amb l'oposició el 21 de febrer passat i va entregar tot el poder.

Putin també ha assegurat que no necessita utilitzar la força a Crimea, tot i que no ho descarta com a opció per protegir la població russa. Pel que fa a Crimea, Putin assegura que Rússia no en preveu l'annexió.

Tot i el gest de replegar les tropes que feien maniobres a la frontera amb Ucraïna, a hores d'ara Rússia manté el control de llocs estratègics de Crimea. A més, dos vaixells de guerra russos han travessat aquest matí des de Turquia l'estret del Bòsfor per accedir al mar Negre, i podrien dirigir-se a la regió autònoma.

Com a primera represàlia, aquesta matinada, hora d'aquí, els Estats Units han ordenat la suspensió de tota col·laboració militar amb Moscou.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut