Moscou

Putin assumeix la presidència per quarta vegada davant de 6.000 convidats al Kremlin

El president rus ha tornat a proposar Medvédev com a primer ministre

RedaccióActualitzat

Vladímir Putin ha pres possessió aquest matí del seu quart mandat com a president rus. Ha estat en un acte solemne al Gran Palau del Kremlin, al qual han assistit 6.000 persones. Una cerimònia pròpia d'una coronació imperial. Putin ha tornat a proposar Dimitri Medvédev perquè continuï com a primer ministre. 

La coreografia del jurament del càrrec ha començat amb una trucada de telèfon al despatx del president i, a partir d'aquí, una passejada llarga dins del Kremlin fins el moment culminant, el de situar la mà dreta damunt d'un llibre vermell: la Constitució russa que els opositors li critiquen que no respecte, tot i que Putin l'ha lloat aquest dilluns.

"Aquest any celebrem el 25 aniversari de la Constitució russa. Va subratllar el valor incondicional i prioritari dels drets i les llibertats dels ciutadans. Precisament, en harmonia entre el ciutadà lliure, una societat civil responsable i un estat fort capaç d'actuar, un estat democràtic, un fonament sòlid per al desenvolupament de Rússia"

 

 

En el seu discurs, el mandatari ha assegurat que la seva feina més important que té al davant és treballar de valent per millorar el benestar dels russos. Al mateix temps, ha dit, continuarà fomentant l'orgull nacional i alçant la veu a l'àmbit internacional. 

"Rússia és un membre fort, actiu i influent de la vida internacional. La seguretat i la capacitat defensiva del país estan garantides. Seguirem sempre atents a aquestes qüestions"

Putin continuarà al capdavant de la presidència 6 anys més, fins al 2024, quan ja acumularà un quart de segle al poder.

Protestes i detencions abans de la investidura de Putin

L'aclaparador suport que va aconseguir Putin a les urnes el 18 de març no ha apaivagat l'oposició, que protesta als carrers. Aquest dissabte van ser detinguts centenars d'opositors encapçalats per Aleksei Navalni, que protestaven per la corrupció a l'administració russa. A Navalni l'han alliberat poc després. Els incidents s'han estès a més de 80 ciutats del país i han acabat amb prop de 1.500 detencions.

 

 

En tot cas, la majoria de la població dona suport a Putin perquè considera que ha aconseguit recuperar el sentiment d'orgull que el país havia perdut després de la caiguda de la Unió Soviètica. Entre els reptes que té plantejats Putin hi ha la recuperació econòmica de Rússia sense renunciar a la seva agressiva política exterior.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut