Astanà

Putin anuncia que no hi haurà nous atacs massius a Ucraïna "de moment"

El president rus ha qualificat de desagradable la guerra, però no se'n penedeix

Actualitzat

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha mostrat una cara més moderada en el que respecta a la guerra d'Ucraïna.

El màxim dirigent rus ha assegurat que no té planejats "de moment" nous atacs massius a Ucraïna.

"No ens proposem la tasca de destruir Ucraïna. No, és clar que no"

A més, també ha definit com a "desagradable" la guerra entre Rússia i Ucraïna, tot i que no es penedeix d'haver-la iniciat ja fa vuit mesos. 

Aquestes declaracions, fetes durant la Conferència d'Interacció i Mesures de Confiança a Àsia celebrada al Kazakhstan, arriben després dels atacs aeris més importants des de l'inici del conflicte.

Aquest dilluns, Rússia va bombardejar simultàniament diverses ciutats i ha causat dotze morts i seixanta-quatre ferits, a més de la destrucció d'infraestructures elèctriques i tèrmiques. 

Segons Reuters, Lawrence Freedman, professor emèrit d'estudis bèl·lics al King's College a Londres, ha exposat que el subministrament de míssils de l'exèrcit rus pot estar disminuint.

"Rússia no té els míssils per dur a terme atacs d'aquest tipus sovint, ja que s'està quedant sense existències"

La mobilització acabarà d'aquí a dues setmanes

D'altra banda, Vladímir Putin també ha anunciat que la mobilització parcial de reservistes acabarà en "les dues pròximes setmanes". L'acció, a finals de setembre, ha sigut molt criticada dins de Rússia i ha tingut una resposta amb protestes i centenars de detinguts a trenta-quatre ciutats del país

Tot i això, Putin ha defensat que l'arribada dels reservistes al front d'Ucraïna "ha estat vital" per mantenir les línies de defensa de l'exèrcit rus.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússiaKazakhstan
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut