Autoretrat de la dibuixant
Autoretrat de la dibuixant
Barcelona

Purita Campos, autora d'"Esther y su mundo", guanya el Gran Premi del Saló del Còmic

El guardó, dotat amb 10.000 euros, reconeix la trajectòria de l'autora, que va arribar a l'Editorial Bruguera a través del dibuixant Manuel Vázquez i va treballar prèviament en les revistes femenines "Dalia", "Sissi", "Blanca" i "Celia".

RedaccióActualitzat
La historietista i il·lustradora Purita Campos (Barcelona, 1937), autora de la popular sèrie "Esther y su mundo", ha guanyat el Gran Premi del 31è Saló Internacional del Còmic de Barcelona. El guardó, dotat amb 10.000 euros, reconeix la trajectòria de l'autora, que va arribar a l'Editorial Bruguera a través del dibuixant Manuel Vázquez i va treballar prèviament en les revistes femenines "Dalia", "Sissi", "Blanca" i "Celia".

Paral·lelament, els professionals del còmic també han reconegut aquest any 'Ardalén', de Miguelanxo Prado, com a millor obra d'autor espanyol; "Portugal", de Cyril Pedrosa, com a millor obra estrangera, i el dibuixant terrassenc Oriol Hernández Sánchez com a autor revelació del 2012.

Purita Campos és, sens dubte, l'autora de còmics més coneguda a l'estat des de la dècada dels 70 fins a dia d'avui, tant per la qualitat del seu dibuix com per la seva versatilitat creadora. Des dels 14 anys Campos feia apunts de desfilades de modes i dibuixava figurins per a diverses modistes de Barcelona, més tard es va dedicar a la creació de models i col·laborar en les revistes de moda "Dames de France" i "Carnet Elegante". Més tard va començar a treballar per l'Editorial Bruguera dibuixant il·lustracions, còmics i cobertes per als còmics "Can Can", "Celia", "Sissi", "Blanca" o "Dalia".

Però és a partir del 1971 quan el seu nom agafa fama internacional amb la realització de la sèrie "Patty's World" per a una revista anglesa. Després del seu èxit, la sèrie -traduïda a l'estat per 'Esther y su mundo'- es va publicar pràcticament a tot Europa i ha estat la base de l'èxit popular de l'autora, que la va fer des de 1971 fins a 1988 de manera ininterrompuda. Editores de Tebeos està recuperant la sèrie clàssica alhora que en publica noves aventures.

"Ardalén" i "Portugal", millors obres

"Ardalén", l'obra més extensa i ambiciosa del gallec Miguelanxo Prado fins a la data, ha estat considerada la millor obra d'autor espanyol publicada l'any 2012. Un relat fascinant sobre els records i la memòria, amb personatges inoblidables i la mestria d'un dels millors autors de còmic de l'estat. Paral·lelament, "Portugal", del francès Cyril Pedrosa, la història d'un dibuixant en plena crisi creativa i personal que busca els seus orígens, ha estat per al jurat la millor obra d'autor estranger publicada a Espanya el 2012.

El premi a l'autor revelació ha estat per al dibuixant terrassenc Oriol Hernández, que, juntament amb el guionista Zidrou, triomfa al mercat francès amb "La piel del oso". Per la seva banda, el guardó a millor fanzín ha correspost a "Adobo", que es defineix com a fanzín de còmics underground amb extra de cafeïna i compta amb autors com Alexis Nolla, Claudio Buenafuente, Nathan, Pau Muñoz i Molg H. Finalment, 'Sleepers', de Luis NTC, ha estat el favorit del públic, elegit com la millor obra de l'any per votació popular. Tots ells han recollit el guardó aquesta mateixa tarda al recinte del Saló, en concret, a l'escenari ubicat a la zona Far West.

Anar al contingut