Vista dels teulats del xalet des de fora de la finca (Reuters)
Vista dels teulats del xalet des de fora de la finca (Reuters)
Galapagar

Punxen una càmera de seguretat del xalet d'Iglesias i Montero i ho emeten per internet

Podem va denunciar els fets a l'octubre després de rebre un anònim amb imatges de la càmera hackejada

Actualitzat

Podem va denunciar al Ministeri d'Interior, a l'octubre, que una càmera de seguretat instal·lada a l'exterior del xalet que Pablo Iglesias i Irene Montero tenen a Galapagar, a Madrid, havia estat piratejada i que les imatges circulaven per internet a través d'una web que emetia en directe.
 

La furgoneta del servei de videovigilància davant del domicili Iglesias-Montero (Reuters)


Les càmeres formaven part del dispositiu de seguretat de la Guàrdia Civil, que va obrir una investigació arran de la denúncia.

Segons publica el diari El País, les imatges es podien veure en temps real en un lloc web de lliure accés. Tres dies abans de presentar la denúncia, Podem va rebre un correu electrònic anònim amb captures de pantalla d'aquest lloc web. La investigació de la Guàrdia Civil va dur fins a un servidor a Singapur, però no es van poder identificar els autors del pirateig.

 

La porta del xalet amb el distintiu de vigilància (Reuters)

 

Des del ministeri es va decidir desconnectar la càmera i reiniciar-la amb mesures de seguretat complementàries. Segons les mateixes fonts, la càmera, camuflada, captava imatges del perímetre exterior del xalet amb l'objectiu d'evitar pintades a la façana i també protegir el cotxe policial camuflat que formava part del dispositiu de seguretat a l'habitatge.

La càmera va seguir activa unes quantes setmanes fins que poc després de l'incident es va desintal·lar definitivament i es va substituir la vigilància per una caseta de la Guàrdia Civil.

 

Filtració de seguretat

Podem ha dit a EFE que no té constància que s'hagi obert cap investigació. Segons les mateixes fonts, sospiten que els detalls del dispositiu de seguretat que el Ministeri de l'Interior va aprovar per augmentar la vigilància a l'habitatge es van filtrar i difondre dies abans que la càmera fos intervinguda.

Vista dels teulats del xalet des de fora de la finca (Reuters)


Pablo Iglesias ha denunciat durant els últims dies les maniobres policials per perjudicar Podem, sobretot arran de la investigació a l'Audiència Nacional, dins del cas Villarejo, que esquitxa altres agents de la policia de l'etapa de Jorge Fernández Díaz al Ministeri de l'Interior i que suposadament haurien recaptat dades per perjudicar la formació lila. L'Audiència també investiga el robatori del mòbil d'una assessora de Pablo Iglesias el 2016.

 


Segons el líder de Podem, les 'clavegueres' de l'Estat segueixen actives actualment, cosa que ha negat diverses vegades el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

 

 


La Guàrdia Civil va obrir una investigació que va acabar en el cul de sac d'un servidor a Singapur (Reuters)

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasEspionatgeNotícies falsesFernando Grande-MarlaskaGuàrdia CivilUnides Podem
Anar al contingut