Barcelona

Pujol, Maragall, Barrera i Rigol criden a assistir massivament a la manifestació del 10-J

Els expresidents de la Generalitat -Jordi Pujol i Pasqual Maragall- i del Parlament de Catalunya -Heribert Barrera i Joan Rigol- han fet una crida a la societat catalana a assistir massivament a la manifestació d'aquest dissabte en defensa de l'Estatut, de la dignitat de Catalunya i contra la sentència del Tribunal Constitucional. Pujol, Maragall, Barrera i Rigol han llegit una declaració conjunta des de la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, on han animat a convertir la convocatòria del 10-J en una nova fita històrica en defensa de la dignitat de Catalunya.

Actualitzat
Quatre expresidents units, i amb una mateixa petició: que tothom vagi a la manifestació de dissabte al Passeig de Gràcia. Jordi Pujol, Pasqual Maragall, Heribert Barrera i Joan Rigol han demanat a tots els catalans que dissabte es manifestin en defensa de l'Estatut retallat pel Tribunal Constitucional. Han dit que ho fan per patriotisme, per anhel de progrés del país, en defensa de la seva dignitat, i des de la distància que els dóna no trobar-se a la primera fila política. Han subratllat que ho fan convençuts que "cal anar-hi per poder dir: 'Jo hi vaig ser'".

L'expresident del Parlament Joan Rigol ha estat l'encarregat de llegir el manifest conjunt dels quatre expresidents, en què han expressat que la societat civil catalana ha de respondre a l'agressió del Constitucional contra l'Estatut, independentment que després "uns votin blanc i els altres negre".

Pujol, Maragall, Barrera i Rigol han dit que per superar la situació actual de crisi, cal apel·lar a la fe, l'orgull, l'autoestima i la dignitat. En aquest sentit, han dit que en el context de crisi actual, Catalunya té una crisi amb unes característiques pròpies, però "no cal tenir por, perquè a Catalunya tenim actius suficients".

Valor simbòlic, esperit unitari


La declaració unitària dels expresidents té un valor simbòlic especial, ja que representen quatre corrents diferents del catalanisme: Maragall prové del socialisme, Pujol és encara president de Convergència, Rigol encarna la democràcia cristiana d'Unió, mentre que Barrera va ser el líder d'ERC.

Per certificar l'esperit unitari amb el qual ha de concórrer el catalanisme a la manifestació, en acabar Rigol de llegir el text els expresidents s'han deixat retratar ajuntant les mans en un gest d'unió per una causa comuna.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut