Sabadell

Pujol: "Catalunya no té per què respectar el Tribunal Constitucional"

Jordi Pujol s'ha desmarcat de manera contundent de les veus que demanen respecte pel Tribunal Constitucional, incapaç d'emetre una sentència sobre l'Estatut després de gairebé quatre anys de deliberacions. En una conferència a Sabadell, l'expresident de la Generalitat ha afirmat que, en qualsevol cas, primer és l'alt tribunal el que s'ha de guanyar el respecte. Segons Pujol, la situació del Tribunal Constitucional és un exemple del descrèdit de moltes institucions democràtiques i "pilars d'un estat democràtic" que "no van bé" i que no es mereixen respecte.

Actualitzat
"Diuen, escolti, és que se l'ha de respectar... Se l'ha de respectar si actua de manera respectable. Perquè sigui Constitucional no tinc per què respectar-lo, i Catalunya no l'ha de respectar", ha etzibat Jordi Pujol.

L'expresident considera que la crisi institucional ha provocat un empitjorament de la imatge de Catalunya a l'exterior i davant de la resta d'Espanya, i una pèrdua de "prestigi", que ha atribuït al tripartit que encapçala José Montilla. Pujol ha definit el govern actual com "un artefacte inestable ple de contradiccions". 

Precisament, el president espanyol ha defensat aquest dimecres la legitimitat del TC per decidir sobre l'Estatut, malgrat que ha admès que la renovació de l'òrgan és urgent.

A Catalunya, el PSC ha descartat reclamar una reforma legislativa del Tribunal Constitucional que no hagi pactat abans amb el PSOE, mentre que tant CiU com ERC han reivindicat aquest canvi.

Enmig del debat polític, diversos representants dels jutges han demanat calma i que no es posi en dubte la feina dels magistrats.



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut