ordi Pujol atén els mitjans de comunicació britànics a Londres
ordi Pujol atén els mitjans de comunicació britànics a Londres (Foto: ACN)
Londres

Pujol anima a tothom a manifestar-se l'11 de setembre per reivindicar més respecte i llibertat per a Catalunya

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha animat a tothom a participar a la manifestació de la Diada. Ho ha fet des de Londres dient que ell mateix hi anirà per reivindicar "més respecte i llibertat" per a Catalunya.

RedaccióActualitzat
L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol creu que si una formació política ha de portar Catalunya a la independència, aquesta serà CiU. Pujol ha participat a Londres en un dels actes avançats de la Diada, amb la comunitat catalana a la capital del Regne Unit. També ha animat a tothom a manifestar-se l'11 de setembre per reivindicar més respecte i llibertat per a Catalunya.

Pujol assegura que "un estat independent l'entén tothom"

Després d'entrevistar-se amb economistes britànics i amb algun periodista londinenc, l'expresident de la Generalitat s'ha mostrat convençut que els que aprofondeixen en la qüestió catalana l'acaben entenent, fins i tot encara que no hi estiguin d'acord. Durant una entrevista amb Catalunya Informació, Pujol ha expressat que "un estat independent" és un concepte que "pot agradar més o menys", que poden respectar-lo o considerar-lo més o menys, però que ho "entén tothom".

En un altre moment, l'expresident ha afirmat que els darrers anys el pensament dels catalans ha evolucionat cap a la sobirania i està convençut que és Convergència i Unió qui ha assumit el lideratge d'aquest procés cap a la independència.

Pujol ha fet aquestes declaracions a la capital britànica, on ha assitit a una recepció de la delegació del govern català al Regne Unit per celebrar l'11 de setembre. Des d'allà, ha afirmat, després de respondre a preguntes de la premsa escocesa, que espera que "molta gent" se sumi a la marxa de dimarts. L'expresident ha apuntat que "no tots els que hi aniran ho faran per la mateixa causa, però els que hi anirem, ho farem per demanar més respecte i llibertat" per a Catalunya.

Just durant la mateixa jornada que Jordi Pujol ha fet aquestes declaracions, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida cridava als militants i màxims dirigents del partit a participar en un acte que, segons el seu parer, no se celebra "en pro de la independència" sinó que es tracta d'una manifestació "d'afirmació catalanista". Sobre aquest tema, Pujol ha considerat que no tothom hi anirà pels mateixos motius, però que tots els assistents remaran "en la mateixa direcció" per exigir "respecte i també que acabi aquesta espoliació perquè Catalunya tingui la possibilitat de ser un país amb empenta".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut