Madrid

Puja l'endeutament a les administracions públiques espanyoles i baixa a les comunitats autònomes

El deute del conjunt de les administracions públiques espanyoles ha augmentat un 1,5% en el tercer trimestre, fins a superar els 817.000 milions d'euros. A les comunitats autònomes, en canvi, l'endeutament ha baixat gairebé mig punt.

RedaccióActualitzat
L'endeutament de 817.000 milions a les administracions públiques de l'estat espanyol equival al 77% del producte interior brut, el nivell més alt des que el Banc d'Espanya en fa el recompte.

Mentre que els números vermells de l'administració central han crescut més d'un 2%, els de les comunitats autònomes s'han reduït prop de mig punt. Catalunya continua sent la comunitat amb més endeutament del conjunt de l'Estat pel que fa a xifres absolutes, tot i que en relació amb el segon trimestre les ha reduïdes. Segons dades del Banc d'Espanya, entre els mesos de juliol i setembre Catalunya ha retallat els seus números vermells en 220 milions d'euros, fins als 45.754, el 23% del PIB. Tant el País Valencià com Castella-la Manxa tenen una proporció d'endeutament superior, del 25%.

Les dades del Banc d'Espanya no tenen en compte encara les quantitats que han rebut les comunitats del Fons de Liquiditat Autonòmic, el FLA. Unes partides que, quan es comptabilitzin, faran créixer l'endeutament.

Pel que fa a ajuntaments, Barcelona té uns números vermells de poc més de 1.100 milions d'euros, 7 vegades inferiors als de Madrid.

Anar al contingut