Puja l'atur a Catalunya en el pitjor mes de juliol dels últims 17 anys
Cua en una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Puja l'atur a Catalunya en el pitjor mes de juliol dels últims 17 anys

Hi ha 1.558 aturats més inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya, en el segon any consecutiu amb un mes de juliol en què la xifra empitjora

RedaccióActualitzat

Nou repunt a l'alça del nombre de persones que figuren en el registre d'aturats a Catalunya durant el juliol. Hi ha 1.558 aturats més inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya i és el segon any que un mes habitualment bo té un mal comportament.

En els dos primers anys de la crisi, la desaparició de llocs de treball va ser forta. Però després es va anar reduint el nombre d'aturats. Ara, des de fa dos anys, augmenta en un miler de persones de mitjana. Aquest any han estat 1.558 aturats més.

 

En total, ara mateix a Catalunya hi ha 358.830 persones aturades, segons les dades publicades avui pel Ministeri de Treball.


Al conjunt de l'Estat la situació tampoc és bona

La contractació d'estiu tampoc ha servit per parar el cop a Espanya. L'atur registrat al mes de juliol és el pitjor des del 2002.

L'atur registrat en el conjunt de l'estat espanyol va tenir una forta pujada durant l'inici de la recessió. Aquesta pujada, però, es va anar apaivagant.


Aquest any, en canvi, el nombre de persones que han deixat de figurar a les llistes de l'atur al juliol -4.235- és significativament més baix que els anys anteriors. La contractació del sector turístic no ha estat prou per fer de tractor econòmic.

L'afiliació a la Seguretat Social, en canvi, ha tornat a pujar. Ara mateix, 19.533.211 persones tenen un contracte laboral a Espanya, amb una mitjana de 15.000 el mes de juliol.

Els augments més significatius durant el mes passat es van registrar a Catalunya, Galícia i les Illes Balears, amb unes 12.000 persones beneficiades en cada cas. Des de principis d'any, s'han signat 490.401 contractes en el conjunt de l'estat espanyol.

ARXIVAT A:
Atur
Anar al contingut