Tres estudiants durant els exàmens de la selectivitat a la Facultat de Biologia de la UB (EFE / Alejandro Garcia)
Estudiants durant els exàmens de la selectivitat a la UB (EFE / Alejandro Garcia)
Barcelona

Puja fins al 97% el nombre d'estudiants que han fet la selectivitat en català

Només un 2,8% dels alumnes van demanar les PAU en castellà

Dels més de 40.000 alumnes que la setmana passada van fer les proves de la selectivitat, van pujar fins al 97,2% els que van optar pels enunciats en català, i només el 2,8% van demanar-ne la versió en castellà, segons ha informat la Generalitat.

És una xifra inferior al 5% que ho va fer l'any passat i que s'havia mantingut estable respecte del 2020.

Els estudiants de les PAU havien de triar en quina llengua volien rebre les preguntes mitjançant un full autocopiatiu, que garantia que l'elecció es fes en l'anonimat, per donar compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Geis: "Que es deixi de crear conflictes inexistents"

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, s'ha mostrat satisfeta per les dades:

"El català és la llengua de les PAU i ho continua sent malgrat les interferències que s'han produït, perquè ha augmentat fins al 97% el percentatge d'estudiants que trien el català en els enunciats."

Geis ha demanat "que es deixi d'interferir en l'educació i en la universitat amb la llengua, creant conflictes inexistents" i ha afirmat que continuaran reivindicant la llengua. "Seguirem defensant que el català és la llengua pròpia de Catalunya, amb la mirada oberta al món", ha afegit.

L'últim dia de les PAU, el 16 de juny, es va fer una prova per testar dues tecnologies que permeten triar les opcions de manera anònima i amb més eficiència. Estan basades en tecnologia de codis QR i tecnologia de geolocalització en espais interiors per bluetooth.

La prova, feta a petició del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), l'ha desenvolupat l'Àrea TIC del Departament de Recerca i Universitats en col·laboració amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

Els resultats de les PAU 2022 està previst que es publiquin la setmana que ve, el 29 de juny, mentre que la preinscripció universitària ja està en marxa i s'acaba l'1 de juliol (inclòs); la publicació de la primera assignació de places serà el 13 de juliol.

 

ARXIVAT A:
Català Educació SelectivitatUniversitat
Anar al contingut