Carles Puigdemont respon a la demanda de Ciutadans i el PP davant la JEC
Carles Puigdemont respon a la demanda de Ciutadans i el PP davant la JEC
Kortrijk

Puigdemont: "Tenim tot el dret del món a presentar-nos, tornaran a fer el ridícul"

Puigdemont acusa Cs i el PP d'intentar "de manera desesperada" prohibir-li uns drets que té "intactes"

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central s'haurà de pronunciar abans de dilluns sobre la petició d'exclusió de l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín de la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament Europeu del 26 de maig, una petició que van presentar dijous el Partit Popular i Ciutadans.

Junts per Catalunya ja ha anunciat que hi presentarà al·legacions davant de la Junta Electoral, perquè considera que Puigdemont té els drets polítics intactes per poder ser cap de llista a les europees.

L'expresident Puigdemont acusa Ciutadans i el Partit Popular d'intentar "de manera desesperada" prohibir-li uns drets que té "intactes" per presentar-se a les eleccions europees. Puigdemont ha dit aquesta nit des de Bèlgica que el recurs "no els sortirà bé" i "tornaran a fer el ridícul":

"La mateixa gent que deia que no podria agafar l'acta de diputat. Estan una mica nerviosos perquè deuen haver vist que jo, efectivament, puc agafar l'acta de diputat, i ara intentaran de manera desesperada (que no els sortirà bé, tampoc) prohibir-me uns drets que jo tinc intactes: els drets del sufragi passiu."

"Soc un ciutadà lliure de la Unió Europea. Tinc, tenim, el conseller Comín, la consellera Ponsatí, tot el dret del món a presentar-nos. Tornaran a fer el ridícul."

Puigdemont ha reivindicat que tant ell com els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, amb qui comparteix llista, tenen "tot el dret del món" a ser candidats als comicis a l'Eurocambra.

Junts per Catalunya recorda que l'expresident de la Generalitat es va poder presentar a les darreres eleccions al Parlament i que, en els comicis generals d'aquest diumenge, l'exconseller Lluís Puig, també a l'estranger, ha pogut ser candidat al Senat.

Dilluns 29 d'abril s'han de publicar al Butlletí Oficial de l'Estat totes les candidatures i, per tant, la decisió de la Junta Electoral Central sobre aquest tema ha d'estar presa.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontToni ComínClara PonsatíEleccions europees 26MProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut