El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont

Puigdemont vol una "transició molt curta" a la independència si l'1-O guanya el "sí"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aposta per fer una transició curta cap a la independència si guanya el "sí" en el referèndum de l'1 d'octubre.

En una entrevista al diari digital "El Nacional", Puigdemont recepta diàleg i negociació per a una transició curta.

"Ens agradaria a tots, crec que és en interés de tots, que sigui una transició curta, molt curta, molt dialogada, molt negociada, però curta."

Puigdemont veu també un escenari a més llarg termini, amb la participació europea.

"Si queden aspectes que s'han d'anar treballant amb molta calma, que es vagin treballant en comissions paritàries o tripartides, amb la Unió Europea, estat espanyol i Catalunya. Però que anem fent, que anem tirant."

I, si guanya el "no", Puigdemont assegura que les coses hauran canviat tant sí com no l'1 d'octubre, després del referèndum.

"El 2 d'octubre, passi el que passi, sigui quin sigui el resultat, les coses hauran canviat molt. I la posició de l'estat espanyol es farà insostenible."

La polícia després dels atemptats

El president de la Generalitat aposta per recuperar la normalitat després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i rebutja que els terroristes hagin de marcar l'agenda política.

"Que l'agenda política, que no té res a veure amb la política de seguretat, hagi de patir alguna alteració substancial pel propòsit i l'interès dels terroristes crec que seria un error. Mantinguem al màxim la normalitat."

En relació amb els atemptats, Puigdemont ha celebrat que des d'un primer moment hi va haver comunicació amb el govern de Mariano Rajoy, a diferència, ha dit, d'altres crisis, com ara l'accident d'autocar a Freginals, fa un any i mig.

Anar al contingut