Els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont a la porta de la residència de Waterloo
Els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont a la porta de la residència de Waterloo
Waterloo

Puigdemont veu "cínica" la proposta d'inversió de Sánchez: "No s'ha complert l'Estatut"

Torra diu que ERC i PDeCAT "actuaran a l'uníson"

Actualitzat

Des de Waterloo, Quim Torra i Carles Puigdemont han demanat al govern espanyol menys promeses i més execució, i garanties de compliment, si volen tenir el suport dels independentistes als pressupostos. Puigdemont ha qualificat de "cínica" la proposta d'inversions de Sánchez que presenta com una concessió quan és "un incompliment flagrant" de l'Estatut.

"Del que ens queixem és que no es compleixen els anuncis. Ens queixem que quan no hi ha compliments dels anuncis, no tenim cap mecanisme per fer-los complir. Arribant inclús al cinisme de reconèixer tan obertament que no s'ha complert l'Estatut de Catalunya vigent des del 2006, i presentar-ho com una gran concessió. No és un problema de promeses, és un problema d'execució pressupostària i de quins mecanismes tenim per fer respectar les lleis davant de l'incompliment flagrant del govern d'Espanya, i sobre això no hi ha cap proposta."

 

 

Puigdemont ha afegit que el conflicte amb Catalunya no és qüestió de diners sinó de drets fonamentals.

"Això no va de partides pressupostàries concretes, això va de drets fonamentals que s'estan violant i, especialment un d'important, que és el dret a l'autodeterminació de Catalunya i el dret dels catalans a poder votar lliurement."

I sobre la crisi de govern que va pronosticar Torra si ERC i el PDeCAT votessin diferent, el president s'ha remès a les declaracions del vicepresident, Pere Aragonès, i diu que actuaran a l'uníson.

"Jo ja vaig dir el que havia de dir sobre aquest extrem, i, a més, avui hi ha hagut unes declaracions del vicepresident Pere Aragonès que assegurava que no hi hauria cap crisi perquè segur que ERC i el PDeCAT actuarien a l'uníson."

Quim Torra i Carles Puigdemont han parlat, aquest divendres a Waterloo, de la postura del govern català davant dels pressupostos generals de l'Estat i de les ofertes del govern de Pedro Sánchez per obtenir el suport dels partits independentistes. L'executiva d'ERC ho ha fet a Ginebra amb la secretària general del partit, Marta Rovira.

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatQuim TorraCarles PuigdemontERCPDeCATProcés català
Anar al contingut