L'esplanada de davant del Born Centre de Cultura i Memòria (ACN)
L'esplanada de davant del Born Centre de Cultura i Memòria (ACN)
Barcelona

Puigdemont trasllada l'acte institucional de la Diada a l'esplanada del Born

La celebració estarà dedicada a les migracions i comptarà amb actuacions africanes, gitanes, andaluses i catalanes

Actualitzat

El govern de la Generalitat ha decidit celebrar l'acte institucional de la Diada en un espai diferent al dels últims anys. Segons ha avançat l'agència ACN, l'executiu ha traslladat la commemoració de l'Onze de Setembre de la Ciutadella, on s'havia fet els últims anys, a l'esplanada de davant del Born Centre de Cultura i Memòria.

Precisament el Born ha estat d'actualitat en els últims dies pel debat generat al voltant de l'exposició que portarà una estàtua del dictador Francisco Franco i altres figures relacionades amb el règim als afores del centre cultural. De tota manera, la decisió del govern de Carles Puigdemont estava presa d'abans que saltés la controvèrsia, tot i que el govern aprofitarà l'acte per remarcar el missatge de la Diada en un espai com aquest.

Acte dedicat a les migracions

L'acte institucional de la Diada estarà dedicat aquest any a les migracions i al paper de Catalunya com a terra d'acollida. Es pretén recordar i homenatjar les persones que s'han vist obligades a marxar de casa seva a la recerca d'una vida millor. En aquest sentit, hi haurà referències als catalans que van deixar la seva terra en les èpoques més difícils; als joves que actualment marxen per poder treballar; als murcians, andalusos o extremenys que van arribar a Catalunya al segle XX; als que van fugir de la Guerra Civil i les seves conseqüències; a la immigració africana, americana i de l'Europa de l'Est; i a la diàspora siriana que arriba als països europeus.

Josep Maria Mestres dirigirà un espectacle que inclourà "Els segadors" i "El cant de la senyera", però també actuacions tradicionals africanes, l'himne internacional dels gitanos, una dansa andalusa i una peça basada en "L'emigrant", de Jacint Verdaguer. El cantant i diputat de JxSí Lluís Llach interpretarà "Venim del nord, venim del sud". La tradicional hissada de la bandera es farà al gran pal de 17,14 metres ubicat a la mateixa esplanada del Born.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut