Puigdemont: "Estic a disposició del Parlament" (ACN)
Puigdemont: "Estic a disposició del Parlament" (ACN)
Brussel·les

Puigdemont s'oposa a un avançament electoral perquè debilitaria les institucions

En una compareixença conjunta amb Quim Torra, Puigdemont ha assegurat que continua a disposició del Parlament per ser investit de nou president

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya denuncia haver estat exclòs de les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez. Des de Brussel·les, els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont han comparegut amb la plana major del partit després de dos dies de reunions.

Durant una compareixença informativa, Puigdemont ha refredat la possibilitat d'un avançament electoral com a resposta a la sentència del judici del procés perquè creu que ara és moment de consolidar les institucions.

"Les institucions s'han de reforçar i les eleccions clarament debilitarien les institucions. Per tant, en un cicle que vindrà presidit per una condemna al govern i al Parlament de Catalunya, tant el govern com el Parlament han de respondre forts."


L'expresident considera que, a partir d'ara, s'obre una nova etapa després de dos anys marcats, ha dit, per la repressió.

Puigdemont ha afegit que continua estant a disposició del Parlament per ser novament investit:

"Estic a disposició del Parlament de Catalunya, molt especialment des del 30 de gener del 2018. Fins i tot després de la meva suspensió el juliol de l'any passat, continuo estant a disposició del Parlament de Catalunya. Jo més clar no ho puc dir."


Ara, però, el seu objectiu és poder ser eurodiputat, tot i que tant Puigdemont com Torra han dit que no tanquen la porta a tornar a intentar la investidura de l'expresident.

En l'àmbit estatal, Carles Puigdemont ha lamentat l'actitud dels socialistes en relació amb Junts per Catalunya:

"És molt curiós que el PSOE vulgui inaugurar una etapa suposadament presidida per un canvi d'estil menyspreant el que representa la societat catalana que ha votat Junts per Catalunya."

 

Puigdemont i Torra encapçalant el curs polític de JxCat a Brussel·les (ACN)


Quim Torra: "La resposta a les sentències començarà amb la Diada"

A la mateixa compareixença informativa, el president Quim Torra ha afirmat que "la resposta a les sentències" de l'1-O començarà la setmana que ve amb la Diada. Tant Torra com Puigdemont han apel·lat en les seves intervencions a reprendre la iniciativa independentista després de la sentència del Suprem.

Quim Torra ha convidat els ciutadans a participar en la Diada, que tindrà com a lema "Objectiu independència", per "expressar massivament" el suport dels catalans a aquest objectiu.

També s'ha referit al judici per desobediència contra ell que es farà els dies 25 i 26:

"No, no temo la inhabilitació. El que temeria és que un president de la Generalitat no estigués en aquests moments al capdavant de la defensa dels drets humans, civils, polítics i socials del país."

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontQuim TorraProcés catalàJxCatIndependència
Anar al contingut