La justícia belga reobre el cas de les balises de seguiment de Puigdemont
Puigdemont, en una imatge d'arxiu

Puigdemont, sobre si serà eurodiputat: "És un test d'estrès per a la democràcia europea"

L'expresident de la Generalitat confirma que recorreran al Tribunal de Justícia de la UE i "no té cap dubte" que seran el dia 2 de juliol a la constitució del Parlament

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, considera que les maniobres de les autoritats i la justícia espanyoles per impedir que tant ell com Oriol Junqueras i Toni Comín puguin prendre possessió del seu escó com a eurodiputats van molt més enllà d'un problema espanyol.

En una roda de premsa aquest dimarts a la tarda a la seu del Parlament Europeu, Puigdemont ha afirmat que aquest conflicte no va d'independentisme i que hi ha en joc la democràcia a Europa:

 

"Estem patint un test d'estrès per a la democràcia europea, que afecta tots els ciutadans de la Unió Europea. Com diu el Tractat de Lisboa, nosaltres tres no som representants dels ciutadans espanyols, sinó representants dels ciutadans de la Unió Europea. I aquí, el Parlament ha de ser molt clar: és inacceptable prohibir que gent que ha rebut més d'un milió de vots accedeixi al Parlament".

 

Puigdemont ha adreçat un missatge a les autoritats espanyoles perquè acatin les lleis de la Unió Europea com a normes superiors a les lleis espanyoles:

 

"És una oportunitat que tenen per primer cop en dos anys de fer les coses en la bona direcció. Creiem que Europa ha d'enviar un missatge molt clar que el poder el té la gent".

 

Recurs a Luxemburg

Durant una roda de premsa acompanyat per eurodiputats de diversos països, Puigdemont ha confirmat que els seus advocats recorreran al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg, i que esperen una decisió abans del 2 de juliol, quan es constituirà a Estrasburg el Parlament Europeu sorgit de les eleccions europees del maig:

 

"No tenim cap dubte que nosaltres serem el mes que ve a Estrasburg. Ningú que no sigui jo mateix, l'Oriol Junqueras o el Toni Comín seran allà en representació nostra".

 

L'expresident català també ha explicat que, un cop siguin confirmats com a eurodiputats, s'integraran al grup dels Verds al Parlament Europeu.

 

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MCarles PuigdemontProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut