David Bonvehí i Carles Puigdemont en una reunió del PDeCAT a Waterloo (EFE)
David Bonvehí i Carles Puigdemont en una reunió del PDeCAT a Waterloo (EFE)

Puigdemont pren el control de la marca JxCat 15 dies abans de presentar nou partit

El PDeCAT sempre ha defensat que tenia registrat el nom de Junts per Catalunya i anuncia que emprendrà les accions legals "que calguin"

El nou partit de Carles Puigdemont, que es crearà el dia 25, podrà fer servir la marca Junts per Catalunya al marge del PDeCAT. Des d'avui, al registre de partits del Ministeri de l'Interior, hi figura un nou president. És l'alcalde de Balenyà, Carles Valls Arnó, afí al president Puigdemont.

Tal com ha avançat Catalunya Ràdio, el canvi de nom consuma els moviments de l'entorn de Carles Puigdemont per controlar les sigles de Junts per Catalunya. Fins ara, hi havia el nom de la consellera del PDeCAT al districte de l'Eixample de Barcelona, Laia Canet Sarri, considerada pròxima al president del PDeCAT, David Bonvehí. Fa dos anys va registrar el nom per encàrrec de Marta Pascal.

 

El nou president, Carles Valls, va fer públic el seu suport a Puigdemont:

 

També s'ha modificat la seu del partit. Ara s'ubica en una adreça de l'avinguda Diagonal de Barcelona, que correspon a un bufet d'advocats vinculat a La Crida.


El PDeCAT lluitarà pel nom

El PDeCAT sempre ha defensat que tenia registrat el nom de Junts per Catalunya. Fonts del partit asseguren que tenen documents que acrediten que no es pot fer aquest canvi i que faran les accions que calguin per defensar-ho.

La utilització de la marca és, de fet, una de les controvèrsies entre Puigdemont i els seus afins, i la direcció del Partit Demòcrata, que estan cada vegada més lluny de l'acord per confluir en un nou partit.

Nou partit el 25 de juliol

Després de setmanes de negociació sense acord, la setmana passada Puigdemont va anunciar que tirava endavant un nou partit al marge del que decidís el PDeCAT, que insisteix en no voler quedar diluït en la nova formació i defensa la fórmula de la coalició electoral.

Amb aquest nou pas de Puigdemont, la direcció del PDeCAT, encapçalada per Bonvehí, perd el principal poder de negociació que tenia. En els darrers dies, des del PDeCAT insistien que no podia existir JxCat sense el PDeCAT, perquè el Partit Demòcrata té els drets adquirits de la marca.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontJxCatPDeCATProcés català
Anar al contingut