El president Carles Puigdemont sosté un intercomunicador que normalment utilitzen les ADF d'Osona, a la seu del nou local a Vic. Pla mig. Imatg…
El president Carles Puigdemont sosté un intercomunicador que normalment utilitzen les ADF d'Osona, a la seu del nou local a Vic. Pla mig. Imatge del 28 d'abril de 2017 (Horitzontal).

Puigdemont posa en valor la tasca preventiva de les ADF perquè després l'impacte i gravetat dels incendis "és molt menor"

ACN Vic.-El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha posat en valor la tasca preventiva que desenvolupen les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del país perquè després l'impacte i gravetat dels incendis "és molt menor". Amb 20 anys d'expertesa, Puigdemont ha elogiat la feina que es fa des de la federació d'Osona i ha elogiat el seu lideratge per convertir-se en un referent per la resta d'ADF del país. El president s'ha mostrat conscient que a la Mediterrània els incendis són "inevitables", i precisament per això ha assenyalat que cal invertir més en prevenció. Puigdemont ha inaugurat aquest divendres a la tarda la nova seu de la Federació d'Agrupacions de Defensa Forestal d'Osona, la primera que va néixer a Catalunya, que s'ha posat en marxa en un terreny cedit pel consistori al Parc d'Activitats Econòmiques de Vic.

Pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) demostren que la cooperació "és la millor manera d'abordar el repte de la prevenció dels incendis". Precisament, per Puigdemont, un dels màxims exponents fent una bona feina de prevenció és la Federació d'ADF d'Osona que, gràcies a la seva expertesa, també està donant una bona formació als professionals del bosc i al conjunt de les ADF del país. El president ha elogiat la tasca que es fa des d'Osona perquè l'incendi 0 no existeix, "però en canvi es poden prevenir al màxim els efectes socials, econòmics o ecològics".D'altra banda, el president ha reivindicat el que ha anomenat "la cultura ADF" perquè "té molt a veure amb la col·laboració publicoprivada i el diàleg amb el territori". Segons ha destacat, aquesta cultura ADF "casa voluntariat amb professionals, institucions amb particulars i gent que estima el paisatge amb la gent que viu del bosc". Durant l'acte, els membres de les ADF osonenques han volgut fer un reconeixement a dues persones que han ajudat a tirar endavant les agrupacions durant els seus vint anys d'existència. D'una banda l'actual president de la Federació d'Osona, Ramon Vallmitjana, i , de l'altra, l'exalcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal. Les ADF van néixer a Catalunya l'any 1986 i tenen com a finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals. La Federació d'ADF d'Osona es va crear el 1996 i és la primera unió d'aquestes agrupacions que va néixer a Catalunya. Actualment, hi treballen 23 persones i hi col·laboren uns 250 voluntaris actius. Arreu de Catalunya hi ha 304 ADF i 12 federacions.La nova seu de la Federació d'ADF d'Osona està ubicada en una parcel·la d'uns 3.000 metres quadrats, cedida per l'Ajuntament de Vic. L'espai està format per una nau de 860 metres quadrats, dels quals 280 corresponen a oficines, arxiu, vestidors i aula de formació. Puigdemont ha fet un recorregut per les noves instal·lacions de la seu de la Federació d'ADF d'Osona acompanyat pel president de la Federació d'Osona, Ramon Vallmitjana, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. Nombrosos alcaldes i regidors de la comarca han participat de l'acte.

Anar al contingut